Majstrovstvá SR v otváraní ustríc poznajú víťaza

Admin, 29.05.2012 - Prvý ročník METRO Majstrovstiev SR v otváraní ustríc, ktoré sa uskutočnili v rámci obľúbeného Slovak Food Festivalu v sobotu 26. mája 2012, pozná svojich víťazov. Prvé miesto si spomedzi 12 súťažiacich profesionálov vybojoval Slavomír Dic

, šéfkuchár RIJO camping Stará Lesná.

Na otvorenie 30 ustríc typu Belone potreboval Slavomír Dic 6 minút a 11 sekúnd, čím konkurenciu predbehol o viac ako 1,5 minúty. Na druhom mieste skončil Peter Kulhány s časom 7:47 min. a tretí sa umiestnil Vlado Morochovič z reštaurácie Sodexo s časom 8:35 min.. Slávo Dic si tak okrem víťazného pohára odniesol aj poukážku na nákup tovaru vo veľkoobchode METRO v hodnote 600 eur.

Výkony súťažiacich posudzovala porota podľa medzinárodných pravidiel. Prihliadalo sa pritom nielen na rýchlosť, ale aj kvalitu a prezentáciu výsledku. Trestné sekundy porota udeľovala napríklad za narezanie tela ustrice pri otváraní, úlomky ulity v mäse, či nedokonalé oddelenie ustrice od ulity a nesprávnu prezentáciu na pripravenej tácke.

„Som veľmi rád, že už aj slovenskí kuchári vedia správne otvárať a servírovať ustrice. Naozaj sa nemusia hanbiť pred zahraničnou konkurenciou.“, hovorí Vojto Artz, šéfkuchár METRO a porotca v jednej osobe a dodáva: „Verím, že toto – pre Slovákov ešte stále pomerne netradičné – jedlo si nájde obľubu aj medzi širšou verejnosťou. Určite ho odporúčam všetkým, pretože je skutočne lahodné. Samozrejme, ani tu netreba zabúdať na kvalitu a čerstvosť.“

Práve čerstvosť a kvalitu ustríc si mohli vychutnať diváci majstrovstiev, ktorým na ochutnávku putovalo viac ako 850 otvorených ustríc od garanta súťaže – veľkoobchodu METRO Cash & Carry SR.
(eš)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*