Grilovačka plná zábavy!

Admin,02.05.2013 - Krásne počasie,  dobrí priatelia  a vynikajúce jedlo – to sú základné predpoklady pre úspešnú grilovačku, ktorú si každý užije. A ak grilujete v pohode a bez námahy, je to doslova relax aj pre hostiteľa! Presne taká je grilovačka s chutnými a čerstvými novinkami HYZA.


HYZA menu – môžete hneď grilovať
Čím začať? Na začiatok sú najvhodnejšie HYZA Gril klobásky – tie sú hotové za pár minút a príjemne naštartujú vaše chuťové poháriky.  Vyskúšajte novinku HYZA Pikantnú Gril klobásku, ktorá je vyrobená výlučne z čerstvých surovín a korenín. Praktické 400 g balenie postačí na rozbehnutie gril párty. V ponuke nájdete aj Cesnakovú gril klobásku s príchuťou cesnaku a cibuľky.
Grilované klobásky môžete nakrájať na menšie kúsky a ponúknuť ako chuťovky.
Kým si hostia budú pochutnávať na klobáske s horčicou alebo s čerstvou zeleninou, môže sa na grile pripravovať HYZA Grilovačka –  čerstvé kuracie diely (krídla, stehná horné i dolné a stehná bez kosti a kože) v mexickej, poľovnícke či zbojníckej marináde. Každý si vyberie tú svoju.
Špeciálne pre deti je určená HYZA Grilovačka  v ovocnej marináde – novinkou sú kuracie stehná dolné (paličky) a najjemnejšia časť z kuracích pŕs  tzv. filety, ktoré môžete nastoknúť na špajdle a grilovať. Sú vyrobené výlučne z čerstvých kuracích dielov a sú prirodzene bez lepku, konzervantov a umelých farbív.
Čerstvé HYZA Gril kurča so zmesou starostlivo vybraných byliniek a korenín pripravíte tiež veľmi jednoducho – stačí ho rozbaliť a položiť na gril alebo upiecť v rúre. Počas pečenia ho môžete potierať maslom alebo pivom, aby bolo šťavnaté.
Pre milovníkov tradičných safaládok HYZA pripravila hydinové Safaládky. Predtým, ako ich položíte na gril, či začnete opekať nad pahrebou,  treba ich
jemne nakrojiť. Dostanete ich kúpiť v 360 g balení alebo pri obslužnom pulte. Stačí ich opiecť 6 – 8 minút z oboch strán. Máte radi „utopencov“? Na tento recept sú ako stvorené.

HYZA GRIL KURCA zmen.130501 HYZA GRILOVACKA MEXICKA130501 HYZA SAFALADKY

Radí grilmajster Vojto Artz:

•    Na grilovanie je najvhodnejšia čerstvá – chladená hydina, ktorú pred úpravou dôkladne umyjeme a osušíme.
•    Pred grilovaním mäso necháme zahriať na izbovú teplotu. Mäso vybraté z chladničky by sa mohlo na gril prilepiť a neodborným narábaním znehodnotiť.
•    Hydinové mäso potrebuje dodať chuť, preto ho marinujeme, potierame pastami či koreninami. Pri HYZA Grilovačke to nie je potrebné, mäso je už marinované viacerými druhmi marinád.
•    Ak si chceme pripraviť korenenú pastu na grilovanie, použijeme čerstvé bylinky, premiešame ich s olejom a mäso potrieme.
•    Hydinu marinujeme najmenej hodinu pred grilovaním.  Môžeme ju marinovať aj dlhšie a uložiť do chladu, no pred grilovaním ju zahrejeme na izbovú teplotu.
•    Do marinád nedávame soľ – vyťahuje šťavu z mäsa a pri dlhšom marinovaní je suché. Mäso solíme počas úpravy.
•     Suché koreniny sa na povrchu mäsa rýchlo spália, preto mäso koreníme,  keď ho pri grilovaní obrátime na druhú stranu
•    Hydinu je vhodné grilovať na tácke na grilovanie, aby tuk nestekal do ohňa a nespálil mäso.
•    Pri diétnej príprave jedál zabalíme hydinové mäso napríklad so zeleninou do alobalu, ktorý jemne potrieme olejom. Alobal uzavrieme, aby šťava nevytiekla.
•    Hydinové mäso je dôkladne prepečené, keď sa oddeľuje od kosti a šťava vytekajúca v mieste vpichu nožom je priezračná, nie ružová.
•    Ak chceme kúsky hydinového mäsa alebo špízy flambovať, polejeme ich ku koncu grilovania lyžičkou alkoholu, nikdy nelejeme alkohol priamo z fľaše.

Čas grilovania
Kurča celé 120 -160 minút
Kuracie stehná horné s kosťou 15 minút z každej strany
Kuracie stehná dolné s kosťou 15 minút z každej strany
Kuracie krídelká 10 minút z každej strany
Kuracie stehná vykostené 10 – 12 minút z každej strany
Kuracie rezne 7  minút z každej strany
Špízy so zeleninou 15 – 20 minút, občas obraciame
Klobásky 5 – 6 minút

Chutné doplnky
•    OSTRÉ OMÁČKY – chilli, zázvor, korenie, paprika či chren dodajú nielen výbornú  chuť grilovanej hydine a klobáskam, ale pomôžu telu pri spaľovaní tukov.
•    MARINÁDY – na nemarinované HYZA hydinové krídelká môžeme vyskúšať marinádu z citróna, chilli omáčky, medu, soli a mletého korenia.
•    BYLINKY –  do marinád  je vhodný čerstvý rozmarín, tymian, bazalka, šalvia.
•    ŠALÁTY – ako prílohu ku grilovanej hydine či klobáskam podávame ľahké svieže zeleninové šaláty pokvapkané panenským olivovým olejom a citrónovou šťavou, prípadne bielym jogurtom.
(hz)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*