Vydavateľstvo IKAR: Varíme proti rakovine
Admin, 12. 08. 2013 - Určite viete, aké dôležité je každodenné stravovanie pri takom vážnom ochorení, akým je rakovina. Podľa najnovších vedeckých poznatkov rakovinové bunky na rozdiel od zdravých buniek nevyužívajú na uvoľňovanie energie kyslík. Zato však potrebujú glukózu, ktorú nespaľujú, ale fermentujú na kyselinu mliečnu.
Pomocou nej brzdia imunitný systém, vytvárajú v tele metastázy a odolávajú bežným liečebným metódam, teda chemoterapii a rádioterapii.
Vo Vydavateľstve IKAR vyšlo v týchto dňoch prvé vydanie knihy s názvom Varíme proti rakovine. Ide o kuchársku knihu, ktorá na 192 stranách prináša recepty nielen pre pacientov na túto zákernú chorobu, ale aj pre ľudí, ktorí sa chcú zdravo stravovať. Recepty v tejto knihe ponúkajú spôsob stravovania, ktorý agresívne rakovinové bunky oberá o ich základnú potravinu – glukózu. Zásadné obmedzenie príjmu cukru a škrobu núti „mladé“ rakovinové bunky, aby sa preorientovali na produkciu kyseliny mliečnej spaľovaním. Keďže sú nastavené na sústavný prísun cukru, pri nedostatku glukózy veľmi rýchlo samy od seba odumierajú. Tento spôsob výživy zároveň ochraňuje zdravé bunky v organizme.
Obmedzenie prísunu cukrov a škrobu však neznamená, že sa treba vzdať pôžitku z jedla. Kuchárska kniha Varíme proti rakovine dokazuje, že nie odriekanie, ale pestrosť a kvalita sú základom zdravej stravy.
Z nemeckého originálu Das Anti-Krebs Kochbuch (Gräfe und unzer Verlag GmbH, München) preložila Katarina Bobríková.
(Lešková)
Zanechajte nám Váš dotaz