Gurmánsky zážitok na Zimnom festivale jedla v Au Café

Bratislava, Admin – Zimný festival jedla (ZFJ) je jedinečnou príležitosťou ochutnať úplne netradičné jedlá za skvelé ceny. Vychutnať si môžete doslova jedlá povýšené na umenie v najvyberanejších reštauráciách každého kúta Slovenska – od Bratislavy až po Košice. 

„Siedmy ročník  Zimného festivalu jedla umožní každému, kto má záujem o kvalitnú gastronómiu, navštíviť tie najlepšie a veľakrát cenovo nedostupné reštaurácie Slovenskej republiky, a to za naozaj symbolické ceny,“ povedal riaditeľ Gurmán festivalov Radoslav Nackin. Okrem Bratislavy, Modry, Tomášova je ZFJ aj v ďalších mestách našich krajov – v Piešťanoch, v Galante, Dunajskej Strede, v Nitre, v Mojmírovciach, v Leviciach, Žiline, v Bytči,  na Donovaloch,  v Batizovciach, Košiciach, v Spišskej Novej Vsi, v Novej Dubnici, Dubnici nad Váhom a v  Čereňanoch. V Bratislave je až 12 reštaurácií, v ktorých sa festival  jedla prezentuje,“ uviedol R. Nackin.

A práve jednu z nich sme navštívili v tichom prostredí petržalského parku na dunajskom nábreží – Au Café. Bratislavčania ju dobre poznajú, keďže snúbi kvalitné jedlo s krásnym prostredím Dunaja.  V reštaurácii ponúkajú modernú taliansku kuchyňu pod vedením Executive Chefa Mária Žužiča, ktorý pripravuje domáce čerstvé cestoviny, vychýrené rizotá, čerstvé grilované ryby. Zaujala nás ich originálna ponuka jedál na Zimnom festivale jedla! Tentokrát nás ohromil dokonalou prepojenosťou rozmanitých chutí v podobe 3 degustačných zážitkov.

Chute regiónov

Prvý chod, ktorý Au Café ponúka gurmánom ZFJ sú tortellini plnené penou z králika, carpaccio z červenej repy s hľúzovkovým krémom fraiche. Zaujímavosťou je, že existuje mnoho povestí o tom, ako vznikli samotné tortellini, keďže doposiaľ nie je jasný ich pôvod. Jeden príbeh rozpráva o žene menom Lucrezia Borgia, ktorá vynikala krásou. Raz sa ubytovala v istom hostinci v malom mestečku. Hostinský, ktorý bol očarený jej krásou v noci nakukol cez kľúčovú dierku a cez ňu uvidel len jej pupok, nakoľko sa práve prezliekala. Hostinský sa potom rozhodol spraviť cestoviny v tvare pupka.

Naše ikonické jedlo

Druhým gurmánskym zážitkom, ktorý reštaurácia Au Café ponúka počas Zimného festivalu jedla je čokoládová tortička espuma z lesného ovocia sorbet z limetky. Táto tortička ohromí človeka svojou lahodnou krémovou plnkou a chutným sorbetom.

Kuchárova voľba

Reštaurácia sa môže pochváliť dry ager chladničkou, v ktorej zrejú steakové špeciality. Aj preto malo druhé jedlo jedinečnú chuť – Rib eye steak, tekvicové pšeno, marinovaná šalotka, omáčka zo špikových kostí.

Ak máte záujem zavítať do vychýrenej reštaurácie s okúzľujúcou atmosférou, či očariť milujúcu osobu v deň Valentína kvalitnou gastronómiou, neváhajte navštíviť  www.zimnyfestivaljedla.sk. Priamo cez web stránku si môžete zakúpiť kupóny na degustáciu v ľubovolnej festivalovej reštaurácii.

Za redakciu môžeme smelo vyhlásiť, že nestačí počuť a vidieť… Zimný festival jedla treba zažiť!

(Zdroj: Eugen Michal Nagy, Foto: Natália Slováková)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*