Tretí diel svetovej klasiky vyšiel práve v Ikare

BRATISLAVA/ADMIN – Jedno z najvýznamnejších diel arabskej literatúry Tisíc a jedna noc vyšlo v týchto dňoch vo Vydavateľstve IKAR. Už tretí zväzok tohto svetoznámeho diela preložil známy slovenský arabista Ján Paulíny a ilustroval ho slovenský významný výtvarník Peter Pollág.

V treťom zväzku Tisíc a jednej noci pokračuje múdra Šahrazáda vo svojom nočnom rozprávaní. V jej príbehoch znova ožívajú zmyselnosť aj nevinná láska, úprimnosť aj podvodnícke fígle. Bazárový humor strieda palácová vznešenosť v dômyselných rozprávkach, ktoré po stáročia očarúvajú exotikou pradávnej Arábie a dovoľujú súčasníkovi nahliadnuť do bizarného sveta Orientu.

Každý zväzok knihy ilustroval iný uznávaný slovenský umelec.

Vzácne texty 1. zväzku rozprávok tisíc a jednej noci doplňajú sugestívne ilustrácie Karola Ondreičku (bližšie info v magazíne egoodwill 2. 12. 2021) link:  https://egoodwill.sk/kultura/nechajte-sa-uniest-orientalnymi-rozpravkami/.

Druhý zväzok Tisíc a jedna noc obohacujú ilustrácie Roberta Bruna, ktorý patrí k významným súčasným výtvarným a grafickým umelcom (bližšie info v magazíne  egoodwill 21. 2. 2022) link: https://egoodwill.sk/kultura/nechajte-sa-uniest-orientalnymi-rozpravkami-2/.

Na 484. stranách vo viazanej väzbe si môžete kúpiť už tretí diel knihy Tisíc a jedna noc za predpokladanú cenu 49,90 €.

www.ikar.sk | www.yoli.sk | www.priroda.sk  | www.bux.sk | www.ibux.sk | www.luxusnakniznica.sk

(Zdroj: Lucia Čarná, IKAR; Pripravila: red.)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*