Prvý oficiálny sprievodca svetom Harryho Pottera

BRATISLAVA/ADMIN – Vydavateľstvo IKAR nám v týchto dňoch prinesie na knižný trh novú knihu s názvom Harry Potter – Čarodejnícky almanach od J.K. Rowlingovej. Je to detailná encyklopédia čarodejníckeho sveta plná máp, zoznamov a magických predmetov.

Tento vizuálne bohatý prierez čarodejníckym svetom je plný máp, zoznamov a tabuliek o všetkom, čo by mohlo zaujímať začínajúceho čitateľa aj skalného fanúšika kníh o Harrym Potterovi. Konečne zistíte, koľko príchutí majú fazuľky každej chuti, aké sú najpoužívanejšie prísady do elixírov a preskúmate všetky druhy čarovnej dopravy. Objavíte tiež zákutia Rokfortu na Záškodníckej mape, naštudujete si výrobu prútikov pod vedením pána Ollivandera, stretnete sa s fantastickými zvermi a spoznáte osudy slávnych čarodejníc a čarodejníkov.

J.K. ROWLINGOVÁ je autorkou svetoznámej sedemdielnej série o Harrym Potterovi, ktorá vznikla v rokoch 1997 až 2007. S tromi sprievodnými knižkami napísanými pre charitu sa predalo vyše 500 miliónov výtlačkov, boli preložené do viac ako 80 jazykov a nakrútili podľa nich 8 úspešných filmov. Kniha Fantastické zvery a ich výskyt, ktorú J.K. Rowlingová pôvodne napísala na pomoc nadácii Comic Relief, sa stala inšpiráciou pre novú originálnu sériu filmov spoločnosti Warner Bros. Prvý sa dostal na plátna kín v roku 2016, tretí Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora v apríli 2022. J.K. Rowlingová spolupracovala s dramatikom Jackom Thornom a režisérom Johnom Tiffanym na inscenácii divadelnej hry Harry Potter a prekliate dieťa, ktorú prvý raz uviedli v londýnskom West Ende v roku 2016, na Broadwayi v roku 2018 a v ďalších svetových premiérach v roku 2019.

Kniha vychádza vo vydavateľstve IKAR, počet strán 208, cena 29,90 eur, preložila Oľga Kralovičová.

www.ikar.sk| www.yoli.sk | www.priroda.sk | www.bux.sk | www.ibux.sk | www.luxusnakniznica.sk

(Zdroj: Lucia Čarná, IKAR; Pripravila: red.)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*