O životnom minimalizme v nemeckej komédii v našich kinách

BRATISLAVA/ADMIN – Dlhoočakávaný nemecký hraný film 100 vecí o aktuálnej téme – životnom minimalizme režiséra Floriana Davida Fitza uvedie do našich kín s českým dabingom 18. júla distribučná spoločnosť Magic Box Slovakia. Slávnostnú premiéru, ktorá sa uskutoční 15. júla v Cinema City Eurovea Bratislava bude moderovať Veronika Cifrová Ostrihoňová.

Toni (Matthias Schweighöfer) a Paul (Florian David Fitz) sú kamaráti od detstva. Spoločne šéfujú megaúspešnému start-upu, ktorý im umožňuje žiť si každý deň v pohodlí a luxuse. Toni miluje svoj kávovar. Paul zbožňuje svoj smartfón. Toni by sa rozhodne neobišiel bez tabletiek na rast vlasov. Paul si nedokáže predstaviť život bez Amazonu, Siri a svojich supermódnych tenisiek. Obaja kamaráti medzi sebou každý deň bojujú o to, kto je väčší frajer. Všetko sa zmení v jedno ráno, kedy sa zobudia po nočnej párty so svojimi zamestnancami nahí na zemi v úplne prázdnom byte iba s kľúčmi okolo krku. Vzápätí obaja zisťujú, že sa práve začína prvý deň ich 100-dennej stávky, ktorú počas včerajšej divokej žúrky uzavreli. Na 100 dní sa vzdali všetkého, čo vlastnili. Každý deň o polnoci si môžu vziať späť len jednu zo svojich vecí, ktoré im kolegovia na 100 dní presťahovali do dvoch skladov. Aby bola stávka ešte napínavejšia, ten, ktorý sa vzdá alebo sa pokúsi podvádzať, musí rozdať svoj 50 %-ný podiel vo firme medzi zamestnancov…

Komédia inšpirovaná vysoko aktuálnou témou životného minimalizmu vedie diváka k ústrednej myšlienke: Čo človek naozaj potrebuje k životu? Vlastníme naše veci my alebo vlastnia v skutočnosti veci nás?

Scenárista a režisér nemeckej komédie Florian David Fitz si zároveň zahral jedného z hlavných hrdinov, Paula. Na konte má úspešné filmy Najkrajší deň a Vincent ide k moru.
V úlohe Toniho uvidíme Matthiasa Schweighöfera, ktorého poznáme z drámy Kursk, či krimi komédie Ako napáliť Banku.

Režisér Florian David Fitz sa pri písaní scenára snímky 100 vecí inšpiroval samoexperimentom, ktorý podstúpil fínsky filmár Petri Luukkainen pri nakrúcaní svojho dokumentárneho filmu „My Stuff“ (2013).

Uvedená komédia je nevhodná pre deti do 12 rokov.

(Zdroj: Adriána Čahojová, SOUL FOR SHOW; Pripravila: red.)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*