Nové vydanie nadčasového diela

BRATISLAVA/ADMIN – Vydavateľstvo IKAR prichádza s knihou STARÉ GRÉCKE BÁJE A POVESTI. Knihu napísal Eduard Petiška a ilustroval ju Václav Fiala. Kniha vychádza vo viazanej väzbe s počtom strán 240 a do slovenčiny ju preložil Jozef Brandobur.

Starodávni grécki hrdinovia vás vezmú na nezabudnuteľnú cestu za dobrodružstvom, neraz až v boji na život a na smrť, pričom budú chrániť svoju česť, predkov, zápasiť s neduhmi či nadprirodzenými bytosťami, démonmi a uctievať bohov, ale i vzpierať sa ich príkazom.

Vydajte sa na ohromnú výpravnú plavbu s Odyseom, roztiahnite krídla a leťte s Ikarom do výšin, započúvajte sa do lákavého spevu morských Sirén a sledujte krúžiaceho orla, ktorý sa hostí na nešťastnom Prometeovi, otvorte Pandorinu skrinku… Vstúpte do starodávneho sveta gréckych bájí a povestí, ktoré formovali mnohé generácie svojou obrazotvornosťou a slovesnosťou. Autor Eduard Petiška vybrané príbehy z gréckej mytológie zozbieral, preložil a právoplatne ich tak zaradil k pokladom svetovej literatúry.

Pôvodné ilustrácie v aktualizovanom výbere oceňovaného umelca, českého akademického maliara Václava Fialu vás vtiahnu do deja a stelesnia vaše predstavy o dávnych gréckych bohoch. Kniha Staré grécke báje a povesti sa k slovenskému čitateľovi dostáva v novom a citlivom prevedení od grafického štúdia Pergamen.

(Zdroj: Lucia Čarná, IKAR; Pripravil: Eugen Michal Nagy)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*