Nesmrteľná klasika v novom šate

BRATISLAVA/ADMIN – Vydavateľstvo IKAR nám v týchto dňoch prinesie na knižný trh nové prevedenie spoločenského románu s názvom Kniha o živote a smrti.

Keď Munthe ešte ako mládenec prvýkrát navštívi ostrov Capri, okamžite sa doň zaľúbi a zatúži sa tam presťahovať. Od tej chvíle podriaďuje tomuto snu všetky svoje kroky a v diele prevádza čitateľa dlhou a kľukatou cestou, ktorá viedla k jeho splneniu: štúdium medicíny a prax „módneho lekára“ v Paríži, letá strávené stavbou vily na Capri, lekárska prax v Ríme, medzitým epidémia cholery v Neapole, zemetrasenie v Messine, vojna a iné ťažké skúšky, ktoré ako lekár prekonal. Pestré zážitky prepletá úvahami na rôzne témy, ako smrť, eutanázia, výskum na zvieratách či postavenie žien. Sám priznáva, že udalosti nepodáva vždy presne tak, ako sa prihodili, a miestami sa dostáva za hranicu skutočnosti – do ríše fantázie. Muntheho dielo však okrem živého, sugestívneho rozprávania prináša cenné svedectvo o svete, v ktorom autor žil a pôsobil, a svojím humanistickým posolstvom dodnes oslovuje čitateľov na celom svete.

Kniha vychádza vo vydavateľstve IKAR, počet strán 488, cena 19,90 eur. Knihu napísal Axel Munthe a do slovenčiny preložila Lenka Cinková.

www.ikar.sk| www.yoli.sk | www.priroda.sk | www.bux.sk | www.ibux.sk | www.luxusnakniznica.sk

(Zdroj: Lucia Čarná, IKAR; Pripravila: red.)

 

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*