Dojímavý príbeh o zrade, láske a odvahe

BRATISLAVA/ADMIN – Vo vydavateľstve IKAR vychádza historický román s názvom Naveky. Autorom knihy je Lisa Scottoline a do slovenčiny román preložila Zdenka Buntová.

Elisabetta, Marco a Sandro vyrastajú od detstva ako najlepší kamaráti. Elisa­betta, krásne temperamentné dievča, sníva o tom, že sa stane spisovateľkou. Odvážny športovo založený Mar­co je syn profesionálneho cyklistu. Ma­tematický génius Sandro zas pochádza z uznávanej židovskej rodiny. Detské priateľstvo postupne prerastie v lásku, Marco aj Sandro súperia o Elisabettino srdce. Jeseň 1937 im však vnesie do života nečakaný zvrat – Mussolini si upevní moc, spojí talianskych fašistov s Hitlerovými nacistami a zmení mno­hé zákony, ktorými sa riadi život v krajine. Všetko, čo je trojici pria­teľov drahé, ich rodiny a vzájomné puto, je vystavené nepredstavi­teľnej skúške.

Keď antisemitizmus zapustí v Taliansku korene a vypukne druhá svetová vojna, trojica mladých ľudí si uvedomí, že Mussolini bol len začiatok. Do Ríma vtrhnú nacisti a páchajú čoraz horšie zverstvá voči Židom. Tie napokon vyvrcholia strašnou zradou. Na pozadí týchto udalostí sa rozhoduje o osude Elisabetty, Marca, Sandra a ich rodín.

Predpokladaná cena knihy je 17,90 €. Kniha vychádza vo viazanej väzbe s počtom strán 520 a aj vo forme e-kniha.

www.ikar.sk | www.yoli.sk | www.priroda.sk  | www.bux.sk | www.ibux.sk | www.luxusnakniznica.sk

(Zdroj: Lucia Čarná, IKAR; Pripravil: Eugen Michal Nagy)

 

 

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*