Nebíčko v papuľke

Admin, 29.11.2012 - Nebíčko v papuľke. Tak presne taký pocit máme v našich ústach po dobrom jedle. Nebíčko v papuľke je však aj názov novej knihy jedného z najlepších šéfkuchárov na Slovensku Jaroslava Žídeka. Jeho Nebíčko v papuľke prináša rýdzo naše špeciality,

ktoré zozbieral a objavil na potulkách po Slovensku.

Kniha Nebíčko v papuľke prináša čitateľom recepty z prvých 20 častí rovnomenného televízneho seriálu. Nechýbajú farebné fotografie z nakrúcania. Ako bonus pridal autor ku každej epizóde vlastný recept, ktorý v televíznom seriáli neodznel.

„Každá kapitola zastupuje nejaký región či surovinu a stojí za to vychutnať si z nej každučké jedlo. Prispel som aj vlastnými receptmi, ktoré občas zaváňajú väčšou exotikou alebo pochádzajú z českej kuchyne, od mojej mamy a babičky. Verím, že mnohé z nich vám spestria jedálny lístok a že listovanie v knihe prinesie len samé príjemné spomienky na poctivú slovenskú domácu kuchyňu, ba možno aj štipku hrdosti na ňu.“, vysvetľuje v úvode knihy Jaroslav Žídek.

V jednotlivých kapitolách nezabudol šéfkuchár ani na jeho osvedčené tipy a triky pri príprave jedál. Napríklad pri recepte na zázvorníky  odporúča  ich po upečení uložiť do uzatvárateľnej nádoby s jablkovými šupkami a citrónovou kôrou. Takto zmäknú do dvoch dní.

Jaroslav Žídek pôsobil ako šéfkuchár v mnohých vynikajúcich reštauráciach v Českej republike, Španielsku, Dánsku, Švédsku, Francúzsku, Taliansku… Podľa Gurmán Award bol v rokoch 2008, 2009 a 2010 najlepším šéfkuchárom na Slovensku. Vo vydavateľstve Ikar vydal v roku 2008 veľmi úspešnú knihu Šéfkuchár v paláci.
Nebíčko v papuľke  vychádza  na 176 stranách.

(ikar)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*