Zimné kávové špeciality Tchibo na sezónu 2015 – 2016
Bratislava, Admin – Voňavé, ozdobené a hlavne teplé kávové špeciality dokážu spríjemniť zimné chvíle. Každý rok prináša Tchibo novú inšpiráciu v podobe originálnych sezónnych nápojov pripravených na leto, aj na zimu. Recepty na tri vybrané kavičky, ktoré si môžete objednať v kávovom bare Tchibo od novembra 2015 do januára 2016, ale ich prípravu si môžete vyskúšať aj doma, vám vrátane receptov prinášame nižšie.
Café Levanduľa
1 espresso Tchibo 40 ml (dávka kávy 9 g)
15 ml sirupu s príchuťou levanduľa
120 ml horúceho mlieka
25 – 30 g šľahačky
5 g cukrových srdiečok
Príprava:
Do pohára nadávkujte 15 ml levanduľového sirupu (3 pumpičky). Do mokka kanvičky pripravte espresso Tchibo a nalejte ho do pripraveného pohára so sirupom. Pohár doplňte horúcim mliekom cca 3 cm pod okraj. Pridajte šľahačku, ktorú nakoniec dozdobte cukrovými srdiečkami. Hotový nápoj servírujte s veľkou lyžičkou.
Café Pistácia
1 espresso Tchibo 40 ml (dávka kávy 9 g)
15 ml sirupu s príchuťou Pistácia
120 ml horúceho mlieka
25 – 30 g šľahačky
7 g vanilkového toppingu
Príprava:
Do stredného pohára nadávkujte 15 ml pistáciového sirupu (3 pumpičky). Do mokka konvičky pripravte espresso Tchibo a nalejte ho do pohára so sirupom. Pohár doplňte horúcim mliekom cca 3 cm pod okraj. Pridajte šľahačku, ktorú nakoniec dozdobte vanilkovým toppingom. Hotový nápoj postavte na podšálku a servírujte s veľkou lyžičkou.
Café Jahodová makrónka
1 espresso Tchibo
sirupy s príchuťou makrónka a jahoda
horúce mlieko
šľahačka
jahodový topping
Príprava:
Do stredne veľkého pohára (cca 300 ml) nadávkujte 10 ml makrónkového sirupu a 5 ml jahodového sirupu. Pridajte vopred pripravené espresso Tchibo. Dolejte horúcim mliekom cca 3 cm pod okraj. Pridajte šľahačku, ktorú nakoniec dozdobte jahodovým toppingom.
Café Krtko
1 dl espresso Tchibo
sirup s príchuťou Tonka
šľahačka
rozmrvené tmavé sušienky
Príprava:
Do pohára veľkosti cca 300 ml nadávkujte 10 ml sirupu Tonka. Pridajte vopred pripravenú kávu Tchibo. Pridajte šľahačku, cca 0,5 cm od okraja pohára. Šľahačku bohato posypte rozmrvenými tmavými sušienkami.
Café Slaný karamel
1 espresso Tchibo
Café Slaný karamel
1 espresso Tchibo
sirup s príchuťou slaný karamel (Salty Caramel)
horúce mlieko
šľahačka
karamelové kocky
Príprava:
Do pohára veľkosti cca 300 ml nadávkujte 15 ml sirupu s príchuťou slaný karamel. Pridajte vopred pripravené espresso Tchibo. Dolejte horúcim mliekom cca 3 cm pod okraj. Pridajte šľahačku, ktorú nakoniec dozdobte karamelovými kockami.
(Zdroj: Eva Kotýnková, Tchibo, Pripravila: Valéria Nagyová)
Zanechajte nám Váš dotaz