Želírujte s cukrom so stéviou
Bratislava, Admin – Patríte k tým, ktorí si strážia svoju štíhlu líniu? Želírovací cukor s glykozidmi steviolu získanými zo stévie od Dr. Oetker nesmie chýbať vo vašej kuchyni. Bol špeciálne vyvinutý na prípravu domácich džemov so zníženým obsahom kalórií. Džem zavarený s týmto prípravkom si navyše zachová intenzívnu chuť ovocia.
Menej kalórií, viac ovocia
Džem pripravený so želírovacím cukrom so stéviou obsahuje až o 38 % menej kalórií ako klasicky pripravený džem (ovocie a cukor v pomere 1:1). Zamilujete si jeho bohatú ovocnú chuť, nakoľko sa v džeme zachová vysoký podiel ovocia, až 74 %. Milo vás prekvapí aj jeho rýchla a jednoduchá príprava. Želírovací cukor so stéviou Dr. Oetker obsahuje kompletnú receptúru s prírodnými pektínmi z citrusových plodov, ku ktorej stačí už len pridať 700 g vybraného ovocia. Stačí povariť 5 minút a skvelý domáci džem je hotový!
Zázrak menom stévia
Ak hľadáte sladidlo, ktorým nezhrešíte, je to práve stévia. Jedná sa o tropickú rastlinu zo Strednej a Južnej Ameriky, ktorá je známa nielen pre svoje liečebné účinky, ale aj vysokú sladivosť. Takmer celá obsahuje prírodné sladivé látky – glykozidy steviolu. Tie sú omnoho sladšie ako samotný cukor, a pritom neobsahujú takmer žiadne kalórie. Stačí ich iba malé množstvo na nahradenie poriadnej dávky cukru.
(Zdroj: Beáta Móriová, SEESAME; Pripravila: Valéria Nagyová)
Zanechajte nám Váš dotaz