Vyskúšajte pochúťky na Zimnom festivale jedla
Bratislava, Admin – Reštaurácia Savoy v Carltone už desaťročia patrí ku koloritu Bratislavy. Dnes píše jej novodobú históriu tím šéfkuchára Jozefa Risku.Vychutnajte si výnimočné jedlá inšpirované tradičnými domácimi receptúrami a najaktuálnejšími trendmi v gastronómii,- tak uvádzajú na svojej web stránke a my môžeme len dosvedčiť, že jedlo z ponuky Zimného festivalu jedla je naozaj skvelé.
Festivalové menu začalo pozornosťou hotela – dvoma predjedlami. Zaujímavé bolo servírovanie jedného z nich – Ustrica Fine de Claire, kaviár, chrenová espuma a pod ustricou boli posekané sušené byliny.
Chute regiónov
Topinambura: Zaúdená smotana, slanina, sušené huby
Naše ikonické jedlo
Jelení chrbát: Zeler, hľúzovka, rozmarín
Kuchárova voľba
Jeseter: Mrkva, citrón, lieskový orech, fialový zemiak. Farebne to bola doslova pastva pre oči.
A tak, ako čašníci začali pozornosťou hotela dvoma predjedlami, čakalo nás aj na konci jedenia niečo navyše. Mišpuľa: Čokoláda, jogurt, rakytník
Mišpuľa obyčajná je veľký ker, ktorého výška môže byť až do výšky asi 3 metrov. Je unikátna v tom, že jej plody (vyzerajúce ako jablká) sú k dispozícii v zime. Akonáhle ovocie zmäkne, koža zvráskavie a zhnedne. Vo vnútri plod má chuť ako jablkové pyré. Mišpule sa konzumujú v surovom stave alebo ako súčasť jedál tak, ako sme si ju mohli vychutnať v reštaurácii Savoy.
Zimný festival jedla má okrem výnimočných jedál vo vybraných reštauráciach aj svoje obľúbené sprievodné akcie.
„Medzi ne patrí každoročne aj jednodňová gastronomická cesta Gurmán busom, ktorá poskytuje vskutku netradičný zážitok. V programe je návšteva 2 vybraných reštaurácií a jedného vinárstva. Takýto zážitok môžeme pripraviť aj pre vás,“ povedal Rado Nackin, riaditeľ Zimného festivalu jedla. „Je ideálny pre väčšie skupiny gurmánov alebo firemný gurmánsky team building. Minimálny počet je 8 a maximálny 20 osôb. Gurmán bus jazdí po západnom a južnom Slovensku. Program vám pripravíme presne na mieru podľa vašich želaní,“ dodal na záver.
(Foto a text pripravila: red.)
Zanechajte nám Váš dotaz