Vyskúšajte obľúbený recept šéfa hotela Sheraton Bratislava
Bratislava, Admin – Na jeseň 2014 prijal pozíciu generálneho riaditeľa hotela Sheraton Bratislava Ingo Höernecke, ktorý je Nemec so slovenským pôvodom. Jeho kariéra sa začala formovať hneď po škole. Odvtedy uplynulo 26 rokov, počas ktorých prešiel pozíciami cez recepčného v hoteli na Sardínii, outletového manažéra v Dubaji, nočného manažéra vo Frankfurte, až nakoniec prijal pozíciu generálneho riaditeľa hotela v Budapešti.

Počas ďalších rokov riadil štyri 5* hotely v Litve a v Nemecku. Vďaka 26 ročným skúsenostiam vo všetkých oblastiach hotelového priemyslu prijal v roku 2010 pozíciu riaditeľa pre vývoj a napredovanie hotelierstva vo východnej a strednej Európe. Ingo vo svojom súkromí uprednostňuje predovšetkým zdravý životný štýl: vo voľnom čase rád varí a aktívne sa venuje fitnes. Z jeho obľúbených receptov je losos s kelom na kari, ktorý novinárom rád prezradil.

Ingrediencie:
1 kučeravý kel
4 PL olivového oleja
½ cibule
2 cesnaky
5 ml zeleninového vývaru
2 čajové lyžičky kari korenia
čerstvý losos nakrájaný na prúžky (2 cm hrubé)
soľ, korenie

Postup:
Umyte listy kelu, vykrojte hlúbik a pokrájajte listy na 2 x 2 cm kúsky. Pokrájajte najemno cibuľu a cesnak. Rozohrejte hrniec s olivovým olejom, pridajte pokrájaný kel a miešajte. Pridajte zeleninový vývar, stiahnite teplotu, zakryte pokrievkou a poduste na miernom ohni 5 minút. Pridajte kari korenie, znova nechajte dusiť 5 minút, občas premiešajte. Pripravte si kúsky lososa – osoľte a okoreňte z oboch strán. Potom ich dajte do hrnca na kel a nechajte spolu dusiť ďalších 5 minút. Dobrú chuť!

(Zdroj: BEAUFORT, Pripravila Valéria Nagyová)

Zanechajte nám Váš dotaz