Vyskúšajte chutný recept
s BILLOU!
Bratislava, Admin – Blíži sa jar a s ňou súvisí aj jarná očista. Ako inšpiráciu sme si pre vás pripravili tip na chutný jarný cviklovo – rukolový šalát. Všetky produkty samozrejme nájdete v predajni BILLA.
Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom – 4 porcie
Čas prípravy: 15 minút
Čas na varenie: 60 minút
Potrebujeme:
2 veľké cvikle (400 g)
1 balenie rukoly
syr parmezán „BILLA Premium Parmigano Reggiano“
hrsť vlašských orechov „Naše BIO“
4 lyžice olivového oleja „BILLA Premium extra virgin“
6 ks červených reďkoviek
soľ, čierne korenie
4 ks celozrnného pečiva
Cviklu uvaríme a nastrúhame na plátky. Pridáme k nej na tenko nakrájanú reďkovku, rukolu a polejeme olivovým olejom. Trochu posolíme, pridáme čerstvo zomleté čierne korenie a všetko spolu premiešame. Na záver pridáme postrúhaný parmezán a posypeme rozdrvenými vlašskými orechmi. Podávame s celozrnným pečivom.
Tip: Cviklu si môžeme uvariť vopred a nechať ju v chladničke aj niekoľko dní. Netrpezlivým odporúčame alternatívu so surovou cviklou, ktorá je rovnako chutná.
(Zdroj: Jana Gregorovičová, BILLA, Foto: Archív BILLA, Pripravila: Valéria Nagyová)
Zanechajte nám Váš dotaz