Užite si Veľkú noc plnú chutí

BRATISLAVA/ADMIN – Veľká noc je časom spoločných chvíľ s najbližšími a skvelých dobrôt na sviatočnom stole. Pripravte si veľkonočné menu plné chutí. Nezabudnite sa predtým zastaviť v Kauflande, kde kúpite všetko potrebné pod jednou strechou a za výhodné ceny.

Milovníci koláčov, vegáni aj malí šibači, všetci si nájdu svoje obľúbené dobroty za spoločným stolom plnom inšpirácie od piatich známych foodblogerov. Skúste si pripraviť ich obľúbené jedlá aj vy.

A čo by to bolo za Veľkú noc bez tradičného barančeka? V rukách Soni Makranskej (sova_huhu) sa premenil na dokonalú veľkonočnú ozdobu. Navyše, jeho prípravu zvládnete aj bez mlieka či vajec.

Veľkonočný baranček od Soni Makranskej

Ingrediencie:

1 a 1/4 šálky špaldovej hladkej múky
3/4 ČL kypriaceho prášku
1/2 ČL sódy bikarbóny
štipka soli
štipka vanilky
1/2 šálky cukru
3/4 šálky sójového mlieka K-take it veggie
šťava z dvoch citrónov
citrónová kôra
1/3 šálky oleja
štipka kurkumy na zafarbenie

Postup: V miske poriadne premiešame suché ingrediencie (múka, kypriaci prášok, sóda, cukor, vanilka, soľ). V druhej miske urobíme to isté s mokrými ingredienciami (mlieko, citrónová šťava, olej), pridáme aj citrónovú kôru. Všetko spojíme a vymiešame na kompaktné cesto. Ak by bolo husté, pridáme ešte trochu mlieka. Formu barančeka vymažeme rastlinným tukom a vysypeme múkou, nalejeme cesto a pečieme cca pol hodinu, kým nám test špajdľou nenapovie, že je hotový. Ešte jemne teplého ho vyklopíme, dozdobíme stužkou a práškovým cukrom. Prajeme dobrú chuť.

Poznáte privátne Kaufland značky?

Prekvapia vás vysokou kvalitou aj priaznivou cenou. K-Favourites ocenia všetci gurmáni – ponúka prémiové ingrediencie, ako kvalitnú čokoládu, marmeládu so 75 % ovocia, orechy, šunky aj syry. Keďže stále viac ľudí uprednostňuje rastlinnú stravu, oplatí sa mať po ruke aj niečo bezmäsité. Kaufland dlhodobo podporuje vegánov a vegetariánov, jeho privátna značka K-take it veggie prináša chutné rastlinné alternatívy. Pripravte si veľkonočné klasiky vo veggie verzii, vďaka ktorým sa za vaším stolom pochutia úplne všetci.

(Zdroj: Monika Goneková; Foto: Dušan Křístek; Pripravila: red.)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*