Sedlčanský Hermelín na gril

Bratislava, Admin, 7. 4. 2014 - Grilovanie patrí v posledných rokoch k typickým jarným a letným kulinárskym aktivitám. Aj keď je grilovanie masa a údenín stále najrozšírenejšie, tradičná česká značka plesňových syrov Sedlčanský dokázala osloviť svojimi špeciálnymi grilovacími balíčkami zákazníkov,

ktorí si chcú zvyčajné grilovacie menu chuťovo oživiť. Grilovanie hermelínu si našlo priaznivcov predovšetkým medzi ľuďmi, ktorí grilujú často alebo majú radi chuťovo pestrú kuchyňu, resp. sú fanúšikmi menej mäsitej či úplne vegetariánskej stravy.

SED868_SDH_05_v01_R-3D_box_Ohnivak-na-gril_LEFT_RGB-150dpi        SED868_SDH_04_v01_R-3D_box_Hermelin-na-gril_LEFT_RGB-150dpi

Grilovacie balíčky Sedlčanský sú cielene pripravené na grilovanie – obsahujú syry vhodné na úpravu pri vysokej teplote i skvelé prísady. Takéto syry sa na grile nerozpadnú, vnútro syra sa krásne rozteká, ale kôrka podrží celý syr pohromade. Bonusom je vrecúško grilovacieho korenia alebo omáčky zdarma.

Charakteristika grilovacích balíčkov Sedlčanský
Sedlčanský Hermelín na gril – tradičný Hermelín na gril vhodný na úpravu pri vysokých teplotách, s vrecúškom korenia zdarma, obsahuje 4x syr (4x 100 g) a grilovacie korenie (7 g)
Sedlčanský Hermelín na gril s omáčkou – tradičný Hermelín na gril s osviežujúcou a sladkastou barbecue omáčkou, obsahuje 4x 100g syr a barbecue omáčku (30 g)
Sedlčanský Ohnivák na gril – ostrejší variant s pikantným korením vo vnútri syru i na povrchu pre všetkých milovníkov štipľavých chutí, obsahuje 4x syr (4x 100 g) a pikantné grilovacie korenie (7 g)
Sedlčanský Hermelín na gril s brusnicovou omáčkou – tradičný Hermelín na gril so sviežou letnou omáčkou z brusníc, obsahuje 4 x 100g syr a brusnicovú omáčku (50 g)

SED868_SDH_02_v01_R-3D_box_Hermelin-na-gril-omacka_LEFT_RGB-150dpi        SED868_SDH_03_v01_R-3D_box_Hermelin-na-gril-brusinky_LEFT_RGB-150dpi
Návod na grilovanie Sedlčanských Hermelínov

1. V miske zmiešame obsah vrecúška s grilovacím korením s 2-3 polievkovými lyžicami oleja (pozn. Hermelín na gril s omáčkou neobaľujeme v zmesi oleja a korenia, griluje sa na sucho a pri konzumácii sa namáča do omáčky)
2. Syry zabalíme do alobalu. V žiadnom prípade nebalíme syry do pôvodnej fólie.
3. Hermelín / Ohnivák v alobale dáme na rozpálený gril a grilujeme 5-10 minút z každej strany. strany. Dĺžku grilovania odporúčame upraviť podľa skúsenosti s vlastným grilom.
4. Po dogrilovaní rozbalíme alobal a syr opatrne preložíme na tanier. Hermelín sa vo vnútri krásne rozteká, na povrchu ho pohromade drží kôrka – pri manipulácií je dôležité nepoškodiť jeho celistvosť, inak syr vytečie.

(Lenka Bosá)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*