Pozvite svojich blízkych na skvelé jedlá za zvýhodnené ceny
Bratislava, Admin – Štvrtý ročník Zimného festivalu jedla je v plnom prúde. Využívajú ho najmä gurmáni, ktorí sa celý rok tešia na chvíľu, kedy sa špičkoví kuchári rozhodnú pohľadiť ich chuťové poháriky. No sú aj takí, ktorí využívajú internetovú stránku www.zimnyfestivaljedla.sk na to, aby objednali poukazy pre celú rodinu alebo obdarovali svojich priateľov jedným z jedinečných darčekových poukazov:
- Darčekový poukaz na trojchodovú degustáciu v ľubovoľnej festivalovej reštaurácii,
- Poukaz na zážitkovú gastronomickú jazdu Gurmán busom na jednej z gurmánskych trás po Slovensku,
- Poukaz na Gurmán pobyt, počas ktorého obdarovaný zrelaxuje v najlepších spa a wellness a predegustuje špičkovú miestnu kuchyňu s trojchodovým festivalovým menu.
Darčekovým poukazom v hodnote 23 € je možné rezervovať len trojchodové menu vo festivalových reštauráciách. Tí, ktorí obľubujú pohodlie a chcú v jeden deň ochutnať jedlá vo viacerých reštauráciách, môžu sadnúť na populárne Gurmán busy. Čaká ich gastronomická jazda, osobné stretnutie so šéfkuchármi, ale najmä kolektív ľudí, ktorí majú rovnakého koníčka.
Usporiadatelia festivalu nezabudli ani na jeden kraj na Slovensku, kde môžu hostia prísť na špeciality šéfkuchárov. V Bratislavskom kraji je 15 reštaurácii, v Trnavskom kraji 6, v Trenčianskom kraji 2, v Nitrianskom kraji 2, v Žilinskom kraji 4, v Banskobystrickom kraji 2 a v Košickom kraji 7 reštaurácií.
Viacerí návštevníci Zimného festivalu jedla uprednostňujú reštauráciu v úplne inom meste ako žijú a obed či večeru spoja s turistikou alebo wellnessom. Preto aj jedným z cieľov Zimného festivalu jedla je podpora regionálneho rozvoja a turistiky. Gastronómia je pre turistu zaujímavou pridanou hodnotou pri cestovaní a spoznávaní Slovenska.
Jednou zo zapojených reštaurácií je známa bratislavská reštaurácia Zylinder cafe, ktorá patrí do gastronomickej skupiny Bencik Culinary Group a jej sídlo je na Hviezdoslavovom námestí. V uvedenej reštaurácii sme boli za redakciu aj pred dvoma rokmi a už vtedy zapojili do festivalu jedla aj svoju susednú reštauráciu Carnevalle. V oboch reštauráciách pripravili degustačné menu tak, aby ukázali to najlepšie z ich kuchyne, a pritom mohli privítať aj hostí, ktorí by sa k nim možno inak vzhľadom na vyššiu hladinu cien neodvážili prísť.
Reštaurácia Zylinder ponúka unikátne spojenie vyberaných špecialít rakúsko – uhorskej kuchyne v súlade s moderným kulinárskym umením. Reštaurácia sa nachádza medzi TOP 3 Tématické reštaurácie roka 2013 a 2014 podľa gastronomického bedekra Gurmán na Slovensku.
V tomto roku si pripravili jedinečné festivalové menu:
Chute regiónov
Opekané pirohy – domáce ručne lepené pirohy plnené zemiakmi, opečené na masti, hríbové velouté s hľuzovkovým parfumom
2.
Naše ikonické jedlo
Stroganoff – kúsky hovädzej sviečkovice, baby uhorky, huby, smotanová omáčka, špaldová tarhoňa
3.
Kuchárova voľba
Foie gras – terina z bielej kačacej pečene, tekvicové pyré s badiánom, karamelizované orechy
Bratislavské reštaurácie Zylinder cafe a Carnevalle treba rozhodne navštíviť. V rámci Zimného festivalu jedla je tu jedinečná možnosť zoznámiť sa so špičkovou kvalitou kuchyne a s príjemným personálom.
(Zdroj: ZFJ, Pripravila: Valéria Nagyová)
Zanechajte nám Váš dotaz