Osviežujúce pivá už aj na Slovensku
Bratislava, Admin, 16. 6. 2014 – Pivovary Topvar otvorili na Slovensku celkom novú kategóriu osviežujúcich pív, ktoré u nás zatiaľ patria k neprebádanej oblasti pivovarníctva. Už v máji predstavili novinku - Velkopopovický Kozel Extra svieži, pivo vyrobené výlučne z prírodných surovín,
z jačmenného sladu, chmeľu a vody. Jeho unikátnu osviežujúcu chuť a jemnú citrusovú vôňu mu dodáva nový druh chmeľu CITRA, ktorý doplnil tradične využívaný chmeľ z oblasti Ústí a Žatecka. Nebude preto vôbec sladký a vďaka chmeľu CITRAa prinesie osvieženie pre vyznávačov pravej pivnej chute. Pivo sa už od druhej polovice mája čapuje v 500 pivných puboch po celom Slovensku a v obchodoch je dostupné vo fľašiach a plechovkách.
Slovenský pivný trh obohatila novinka, ktorou je osviežujúce pivo Velkopopovický Kozel Extra svieži. „Tradičnú receptúru Velkopopovického Kozla sme obohatili o nový chmeľ CITRA, ktorý je veľmi mladou odrodou chmeľu a na Slovensku bol doteraz neznámy. Práve vďaka nemu si novinka, Velkopopovický Kozel Extra Svieži, zachováva vyváženú pivnú chuť s jemnými tónmi citrusov. Rád by som zdôraznil, že nejde o pivný mix, radler, ale o 100 % pivo. Varí sa tradičným spôsobom z rovnakých surovín, ako ostatné pivá tejto značky, s pridaním už spomínaného chmeľu CITRA,“ priblížil novinku v Kozlovej rodine pív špecialista značky Martin Škopek.
Chmeľ CITRA je jednou z noviniek na medzinárodnom pivovarníckom poli, kde už žne svoje úspechy a podľa vyjadrení expertov ho čaká sľubná budúcnosť. Pivu dodáva sviežosť, ktorá sa chuťovo prejavuje ako zmes grapefruitu, limetky, liči a egrešu. Tieto nové tóny, rozoznateľné hneď po napití, následne strieda príjemná doznievajúca jemná horkosť.
(Miroslava Remenárová, Foto: Pivovary Topvar , Pripravila: Valéria Nagyová)
Zanechajte nám Váš dotaz