Novinky od Dr. Oetker
Admin, 26.09.2012 - Parížska šľahačka je súčasťou sladkých dezertov na mnohoraké spôsoby. Delikátne krémové náplne v zákuskoch či svieže ovocné poháre by bez nej chutili príliš obyčajne. Pre tých, ktorí túto gurmánsku lahôdku zbožňujú, prináša teraz Dr.Oetker na pulty
lahodnú novinku: Šľahačku parížsku s vysokým obsahom kakaa – novodobú „potravu pre bohov“.
Luxusná dobrota s kakaovou chuťou
Všetci milovníci kakaa jej zaručene podľahnú. Šľahačka parížska od Dr.Oetker so svojimi 28% kakaa chutí výborne. Získa si vás ľahkou nadýchanosťou a lahodnou kakaovou chuťou, jedinečná je tiež v tom, že pri použití skvele drží tvar a neroztečie sa. To ocenia gazdinky pri plnení tort, ovocných košíčkov, chutných venčekov alebo rolád, či pri príprave ovocných a zmrzlinových pohárov.
Pre tých, ktorí si potrebujú strážiť cholesterol, je tou správnou voľbou. Je totiž vyrobená na rastlinnej báze a obsahuje ho podstatne menej ako čerstvá šľahačka.
Netrúfate si? S Dr.Oetker áno!
Správne pripraviť parížsku šľahačku je niekedy umenie. Vyžaduje si to skúsenosť, kvalitné suroviny a dostatok času. Že toto nezvládnete, alebo nemáte čas? Pri príprave kvalitnej Šľahačky parížskej od Dr.Oetker nepotrebujete ani veľa času, ani dlhoročné cukrárske skúseností. Stačí ju len zmiešať so 150 ml studeného mlieka a 3 minúty šľahať šľahačom. Výsledkom je šľahačka unikátnej chuti, ktorá je navyše hustá, hebká a napenená. Jedna Šľahačka parížska Dr.Oetker nahradí dve čerstvé šľahačkové smotany a vždy sa podarí! Toto určite zvládne každý, takže hor sa na to a dobrú chuť!
Kakao – chuť pre bohov
To, že sa kakao nazýva „potravou pre bohov“, nie je náhoda. Vedecky tak rastlinu kakaovníka pomenoval už v roku 1753 švédsky vedec Carl von Linné – nazval ju Theobroma cacao. Práve prvá časť názvu pochádza z gréčtiny a znamená „potrava pre bohov“. Kakao už dávno predtým zbožňovali starí Mayovia a Aztékovia. Bôby boli vtedy vysoko cenené. Mexickým Aztékom a Mayom slúžili nielen na výrobu čokoládového nápoja, ale aj ako platidlo. Kakao bolo v Amerike nápojom smotánky a obľúbila si ho aj európska šľachta. Znamenitá kakaová chuť je dodnes najobľúbenejšou v rôznych formách po celom svete.
Staňte sa hviezdou vianočného zdobenia
Vianočné pečenie je rituálom, bez ktorého by si mnohí obdobie pred najkrajšími sviatkami v roku nevedeli predstaviť. Skúsili ste už niekedy do príprav vianočných dobrôt zapojiť aj vaše ratolesti? Hoci si pečenie s deťmi vyžaduje istú dávku trpezlivosti, detskí pomocníci dokážu byť vďační za každú zverenú úlohu. Vianočná novinka od Dr.Oetker Zdobenie zlaté/strieborné im vďaka 4 rôznym druhom ozdôb v jednom balení poskytne dostatok priestoru pre uplatnenie fantázie. Rozžiarené tak budú nielen detské očká, ale i vaše koláče.
Vôňa vanilky a škorice, šíriaca sa z kuchýň, je neklamným znakom toho, že vianočné sviatky sú predo dvermi. Netrpezlivé deťúrence s očakávaním v očiach odpočítavajú dni do príchodu Ježiška a mamičky zase počítajú, koľko druhov vianočných koláčov ešte stihnú napiecť. Aby bolo ich zdobenie radosťou, prináša Dr.Oetker novinku v podobe špeciálnej vianočnej edície 4 rôznych druhov zdobenia v jednom balení. Luxusné guľôčky a perličky v zlatej a striebornej farbe sú vo vnútri mäkké a prekvapia svojou jahodovú príchuťou. Vďaka praktickej dóze so 4 priehradkami bude zdobenie jednoduché a zvládnu ho i deti. Spravte si z pečenia radostné chvíle s rodinou a zapojte ich do príprav. Odmenou vám budú nielen chutné, ale i krásne vyzdobené koláčiky.
Fantázii sa, samozrejme, medze nekladú a pre kreatívne duše ostávajú na pultoch aj ostatné produkty od Dr.Oetker, ako Tubičky na zdobenie, Polevy či Zdobenie pestré. Ak chcete svojim koláčom dopriať zimný pôvab, siahnite po zdobení 4 druhy biele, ktoré v sebe ukrýva biele guľôčky, hviezdičky, perličky a srdiečka.
Doprajte si chuť a vôňu pravých jahôd
Dr.Oetker rozširuje svoj úspešný rad Premium Pudingov o nového člena. Premium Puding Jahoda de Luxe obsahuje prírodný jahodový prášok pripravený z jahôd dozretých priamo na slnku. Vďaka nim je chuť a aróma tohto krémového pudingu nezameniteľným jahodovým zážitkom.
Vedeli ste, že jahody sa pestujú takmer po celom svete a ich chuť oslovila už labužníkov starovekého Ríma? Za veľké a šťavnaté plody jahôd, ako ich poznáme dnes, však môžeme vďačiť dvornému záhradníkovi Ľudovíta XIV., ktorý v 17. storočí začal pre svojho kráľa jahody pestovať a šľachtiť. No kto by odolal tomuto kráľovskému ovociu?
Prémiový puding Jahoda de Luxe osloví svojou chuťou aj tých najnáročnejších. Vďaka kvalitným ingredienciám a rýchlej a jednoduchej príprave je ideálnym pohostením pre nečakané návštevy, sladkým zakončením nedeľného obeda, alebo chutnou maškrtou pre vaše ratolesti. K jahodovému prášku stačí pridať mlieko, poriadne pomiešať a po chvíľke varenia je lahodný dezert pripravený.
Máte chuť na niečo výnimočné? Vyskúšajte aj ďalšie z radu Premium Pudingov Dr.Oetker. Pravá Vanilka Smotanová s kúskami vanilkového struku, Horká Čokoláda s kúskami čokolády, Extra Karamel s pravým francúzskym karamelom, či netradičná Jemná Pistácia si získali srdcia všetkých milovníkov kvalitných pudingov.
(zj)
Zanechajte nám Váš dotaz