V Bubbleology naučili piť mladých čaj
Bratislava, Admin – Zástupy študentov, ktoré každé popoludnie zdobia nákupné centrá našich miest čakajú v radách na to, aby si mohli vypiť svoj obľúbený bublinkový čaj. Tento nápoj je fenoménom mladých, napriek tomu sa s jeho zložením spája mnoho mýtov. O tom, čo v skutočnosti obsahujú sme sa porozprávali s odborníkom na chémiu a technológiu potravín, prof. Ing. Petrom Šimkom, DrSc.
Základom je kvalitný čaj
Bublinkový čaj je nápoj, ktorý pochádza z juhovýchodnej Ázie. Tak ako v Ázii, aj na Slovensku je jeho základom vysoko kvalitný zelený čaj s prírodným jazmínom. A spoločnosť Bubbleology, ktorá je na Slovensku na trhu s bublinkovými čajmi jasnou jednotkou, ho pripravuje tak, ako sa na prvotriedny zelený čaj patrí: pri presne stanovenej teplote po presne meranú dobu. Podobne delikátnou alternatívou k zelenému čaju je rovnako kvalitný rooibos, avšak s nulovým obsahom kofeínu. Kvalitné sypané čaje však nie sú len pre dospelých. Profesor Šimko na otázku, od kedy môžu piť deti zelený čaj odpovedal nasledovne: „Principiálne už od narodenia, triesloviny môžu byť účinné pre moderáciu konzistencie stolice. Treba si však uvedomiť, že chuť neochuteného čaju nemusí byť pre deti vždy atraktívna.“
Zloženie vášho čaju je na vás
Práve preto je najväčším lákadlom ochutený bublinkový čaj, do ktorého si môže každý podľa svojej chuti doplniť kúsky čerstvého ovocia, želé z čistej kokosovej vody, bezlaktózový krém, karamelové guľôčky z maniokovej múky alebo prírodný sirup. Každý zákazník si zároveň svoj bublinkový čaj môže dochutiť, alebo objednať bez extra položiek.
Rodičia, ktorí s bublinkovým čajom zatiaľ nemajú skúsenosti sa boja vysokého obsahu cukru. Zbytočne. Možnosť voľby a kvalita chutí sú argumenty, ktoré v očiach racionálnych stravníkov odlišujú nápoje Bubbleology od klasických sladených nápojov. Rozumne namiešaný bublinkový čaj od Bubbleology má totiž podobnú koncentráciu sacharidov ako hrnček čaju s jedinou kockou cukru. Cukru ako takého sa naviac vôbec netreba báť – deťom dodáva potrebnú energiu a v rozumnej miere naviac stimuluje mozgovú aktivitu.
Profesor Peter Šimko by sa rozhodol medzi sladkými alternatívami nasledovne: „Pozitívny vplyv trieslovín na ľudský organizmus je preukázaný. Tieto látky kolové nápoje neobsahujú. To znamená, že pitie čaju (nie len zeleného) znamená prívod zdraviu prospešných látok do organizmu, čo nie je prípad kolových nápojov. Vo vedeckej literatúre sa tiež diskutuje „návykovosť“ človeka na kolové nápoje a nižšia schopnosť potláčať pocit smädu v porovnaní s nápojmi na báze čaju.“
Isté je, že londýnska firma Bubbleology dokázala niečo, o čo sa snažia všetci rodičia. Naučila mladých piť kvalitný čaj, aj keď ochutený. Každý deň naň pozývajú tisíce ľudí v deviatich krajinách a pripravujú sa na prienik do ďalších štyroch. Ich čajové bary sú dnes najviac trendové podniky šestnástich slovenských nákupných centier. A to nie je všetko…
Objavte chuť čerstvého ovocia v spojení s čajom
Spoločnosť Bubbleology s prichádzajúcou jarou prináša novú edíciu drinkov FruitTea, v ktorej zákazníkom ponúka čerstvý čaj so šťavnatým ovocím. Ak máte radi kvalitný sypaný čaj s kúskami pomaranča, či citróna, potom FruitTea je pre vás to pravé. Zákazník si už tradične môže vybrať drink na základe zeleného čaju, alebo čaju rooibos. Edícia FruitTea je však odlišná v tom, že neobsahuje žiadne extras, teda tapiocu, farebné želé, či praskajúce guľôčky, ktoré sú pre bublinkový čaj príznačné. Zároveň je na každom zákazníkovi, či si drink ochutí cukrom, alebo dá prednosť čistému čaju s čerstvým ovocím.
FruitTea aj preto predstavuje ľahké a rýchle osvieženie pre aktívnych ľudí, ktorí radi dobijú svoju energiu počas dňa vyváženým pomerom čerstvého čaju a kvalitného ovocia.
Žite aktívne s novou edíciou FruitTra – žite aktívne s Bubbleology!
(Zdroj: Peter Barnáš, DIVINO; Pripravila: Valéria Nagyová)
Zanechajte nám Váš dotaz