V Bratislave na Železnej studienke otvorili prvý gril u Kozla
Bratislava, Admin 10. 09. 2015 – Nové grilovacie miesto dnes oficiálne otvorili na Železnej studienke v Bratislave. Na obľúbenom mieste trávenia voľného času budú môcť Bratislavčania nielen opekať na otvorených ohniskách, ale už aj využiť verejné grilovacie miesto. V rámci grilovacej zóny sú pre nich pripravené štyri rošty, stoly a lavice s kapacitou pre 40 ľudí, otvorené ohnisko, lavičky aj veľká drevená hojdačka. O výstavbu grilovacieho miesta sa postarala značka piva Velkopovický Kozel v spolupráci s Mestskými lesmi a mestskou časťou Bratislava – Nové Mesto.
„Od dnešného dňa je grilovacie miesto k dispozícii pre všetkých grilovaniachtivých záujemcov. Veríme, že po tomto ochladení príde dlhé príjemné babie leto, ktoré dopraje ľuďom dosť priestoru pre grilovanie a iné aktivity, ktoré k jeseni neodmysliteľne patria,“ povedal v súvislosti s otvorením miesta na grilovanie na lúke Snežienka Rudolf Kusý, starosta mestskej časti Bratislava – Nové Mesto. Konkrétne miesto vytipovali po vzájomnej dohode predstavitelia Mestských lesov podľa toho, kde najradšej trávia čas návštevníci Železnej studienky. O čistotu v okolí grilovacieho miesta sa budú starať Mestské lesy, pravidelnú údržbu vybavenia miesta zabezpečia Pivovary Topvar.
Drevený sud narazil a pivo značky Velkopopovický Kozel prítomným načapoval sám zástupca Velkopopovického Pivovaru pán Vojtech Homolka, ktorý poskytol aj praktické informácie o správnom postupe tejto odbornej činnosti.
Nápad vytvoriť na Železnej studienke verejné miesto na grilovanie priniesla značka piva Velkopopovický Kozel. „Od našich fanúšikov sme mali výborné ohlasy na grilovacie recepty a videá, ktoré sme pre nich pripravili, ale často im chýbali miesta, kde by mohli grilovať. Nie všetci máme záhradky, niektorí skúšajú grilovať aj na balkóne, ale tá pravá grilovačka je predsa v prírode. Keďže grilovanie sa stáva stále populárnejšie, chceli sme vytvoriť miesto, kam ľudia môžu prísť s rodinou alebo partiou a vychutnať si spoločnú grilovačku,“ oboznámila nás s nápadom Katarína Hozáková, manažérka značky Kozel.
O druhej lokalite pre verejné miesto na grilovanie sa rozhodlo v hlasovaní na internete. „Ponúkli sme Slovákom možnosť, aby na našej stránke grilujskozlom.sk hlasovali za okres, v ktorom by mal vzniknúť ďalší Gril u Kozla,“ priblížila súťaž Katarína Hozáková. „Najvyšší počet hlasov získal okres Stropkov, kde pred ďalšou grilovacou sezónou, teda na jar, postavíme druhé grilovacie miesto,“ avizovala. Na výstavbu grilovacieho miesta však môžu prispieť aj fanúšikovia piva, ktorí kúpou špeciálneho 6-balenia prispejú 1 centom za každú plechovku práve na výstavbu druhého grilovacieho miesta.
(Zdroj: Lucia Belanová, Pivovary Topvar, Foto: Eugen Nagy)
Dobry den,
Chcela by som sa informovať ako to funguje keby som chcela spravit oslavu ma železnej studienke Gril u Kozla?
Treba ai tam obsadiť dopredu miesto, alebo je to voľne dostupné? Dakujem
Klenkova.
Dobrý deň,
chcela by som sa informovať ohľadom miesta na železnej studienke Gril u Kozla, keby tam chceme zorganizovať firemnú akciu. Treba miesto dopredu zarezervovať?
Ďakujem.
Šmidová
Dobrý deň chcela by som malú oslavu pre moje deti a vnúčatá,súkromné opekanie.Bola by som rada ak by ste mi poradili pomohli.
Dobrý deň, rád by som urobil malú grilovaciu oslavu pre cca 10 -15 ludí. 24.3 ( nedeľa ). Je možné si jeden gril nejako rezervovať? Je k dispozícii elektrika? Je to 37ročnica, takže detská párty 😀 Ďakujem pekne.
Dobry den, Vas dotaz sme postupili agenture, ktora nam napisala: Kozel iba gril vybudoval, ale v správe by ho mali mať mestské lesy BA.
Čitateľ môže skúsiť konataktovať tie, tu je link na kontakt: http://www.ba-lesy.sk/vismo/o_utvar.asp?id_org=451035&id_u=10
Osobne si ale myslím, že kto prv príde, ten prv bere. Za 100 € na deň sa potom prenajímajú také okrúhle altánky mestských lesov. Ale najlepšie mu budú asi vedieť povedať na infolinke.