Lídrom v kvalite výrobných spoločností je aj Tekmar

Bratislava, Admin – Slovenská výrobná spoločnosť Tekmar úspešne ukončila certifikačné procesy pod dohľadom renomovanej medzinárodnej certifikačnej spoločnosti. Po takmer ročných prípravných prácach získala najvyššie medzinárodné certifikáty manažmentu kvality potravinárskej výroby IFS FOOD a FSSC 22 000. Tie posúvajú spoločnosť Tekmar do „najvyššej ligy“ výrobných spoločností a v priebehu viac ako 20 rokov existencie dosahuje pravdepodobne vrchol svojej snahy byť globálne akceptovaným výrobcom.

Spoločnosť Tekmar bola založená v roku 1996, má slovenských majiteľov, prívlastok rodinnej firmy, vlastné know-how a povesť seriózneho výrobcu, ktorý je významným zamestnávateľom s ekonomickou stabilitou. Všetky výrobky, tvoriace široké portfólio boli vyvinuté vlastnými postupmi, intenzívnymi prieskumami preferencií obchodných zákazníkov, spotrebiteľov a skúmaním trhu. 5D3_0257

Zákazníci na Slovensku dlhodobo vnímajú najmä produktové brandy ako Müsli tyčinky v jogurte, rôzne druhy müsli tyčiniek s ovocím, orechami a vločkami, Juicy bar a cereálne tyčinky.

„Aj keď spoločnosť v priebehu rokov nemá problémy s kvalitou výroby, vedenie spoločnosti  sa za zásadnej podpory majiteľov, rozhodlo zaviesť  najvyšší systém manažérstva bezpečnosti potravín podľa noriem FSSC 22000 a IFS FOOD.  Vďaka tomu môže Tekmar aplikovať politiku kvality a bezpečnosti potravín na najvyššom možnom stupni.“ hovorí produktová manažérka Mrg. Gabriela Chvostíková. Kritériom úspešnosti sa podľa jej slov stáva pre spoločnosť v prvom rade prevencia, nie odstraňovanie nedostatkov.

„Hlavnými oblasťami, na ktoré sa zavedené normy IFS FOOD a FSSC 22 000 sústreďujú, je spokojnosť zákazníka, kvalita a bezpečnosť výrobkov, neustále zlepšovanie efektívnosti  a účinnosti systémov manažérstva bezpečnosti výroby, zapojenie dodávateľov do systému kvality, angažovanosť a zodpovednosť zamestnancov. Spoločnosť sa zároveň zaväzuje k dodržiavaniu etických aspektov ako je práca žien, nezamestnávaniu detí vo veku do 16 rokov a mladistvých, ako aj zamedzovaniu rasovej a národnostnej diskriminácii,“ vysvetľuje Mgr. Chvostíková.

5D3_9179 GL_banan 5D3_9158

Normy sa komplexne venujú aj ostatným oblastiam v každodennom živote spoločnosti Tekmar. Významne zasahujú do firemnej kultúry, riadenia ľudských zdrojov, infraštruktúry, prevádzkového prostredia, systémov skladovateľnosti a dohľadateľnosti výrobkov. Dotýkajú sa tiež opatrení v oblasti vývoja a inovácii, logistiky a marketingu.

„Zavedením oboch  systémov spoločnosť Tekmar dosiahla vrchol v oblasti manažmentu  kvality výroby. Dokázala, že jej záleží nielen na inovatívnosti výrobkov, ale i na prostredí v ktorom sú vyrábané, a to i napriek dodatočným investíciam,  ktoré musela spoločnosť  použiť. Investovať musí tiež do udržania systému a ďalšieho skvalitnenia všetkých firemných procesov, ku ktorým sa spoločnosť Tekmar pred zavedením noriem zaviazala,“ dodala Mgr. Chvostíková.

(Zdroj: Peter Barnáš, DIVINO; Pripravila: Valéria Nagyová)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*