Pestrá ponuka v bratislavskej Lamas Restaurant

Bratislava, Admin – Je len málo reštaurácií, ktoré si za krátky čas nájdu svoju klientelu a hostia sa k nim vždy radi vrátia. Jednou z nich je Lamas Restaurant, ktorá sa nachádza na Hodonínskej ulici číslo 16 pri hlavnej ceste bratislavského sídliska Lamač. Reštauráciu navštevujú nielen Lamačania a hostia z priľahlých podnikov, ale aj podnikatelia a manažéri priamo z centra Bratislavy, ktorí tu realizujú  firemné stretnutia. Za krátky čas si táto novovybudovaná reštaurácia získala dobrý kredit priamo od svojich hosti. Niet divu, varia tu vynikajúco. A keď sa skombinuje príjemné, priam domácke prostredie (reštaurácia je vytvorená z bývalého veľkého rodinného domu), pohostinní čašníci a k tomu skvelé jedlo – oplatí sa prísť aj z väčšej diaľky a zažiť neopakovateľnú atmosféru…

LAMAS DSC_4284 zm

„Dokonalý pôžitok z jedla umocní príjemná atmosféra reštaurácie, v ktorej si prídu na svoje gurmáni i milovníci umenia, pretože našim zákazníkom prinášame výstavu obrazov mladých slovenských umelcov,“ povedal nám v rozhovore majiteľ reštaurácie Marián Haruštiak.

Lamas Harustiak IMG_2053                          Lamas Latiak IMG_2055

„Okrem príjemne stráveného času pri dobrom jedle, víne alebo káve, ponúka Lamas Restaurant priestor i firmám, ktoré potrebujú miesto pre školenie či rokovanie. Vďaka separátnemu salóniku vybavenému projektorom budú vaše firemné mítingy posunuté na vyššiu úroveň, pretože po dobrom jedle sa prijímajú dobré rozhodnutia.“

LAMAS DSC_4312 zm

Zaujímalo nás, ako si za taký krátky čas vybudovali dobrú značku firmy. „Spokojný zákazník je cieľ, ktorý máme všetci, inak by sme asi dlho nepodnikali. Okrem prístupu k zákazníkovi si budujeme svoje meno alebo značku aj vzťahmi k našim dodávateľom. Hlavne pravidelnou platbou načas. Tak to bolo v minulosti aj teraz,“ vecne podotkol majiteľ reštaurácie.”

Lamas IMG_2043

Najdôležitejší základný kameň pri budovaní goodwillu sú zamestnanci. „Máte pravdu, dobrý šéfkuchár svojou víziou a chuťou tvoriť dielo, ktoré ocenia hostia,  je pilierom reštaurácie. Svojím entuziazmom vie nabudiť kuchárov, ktorí svoju prácu vykonávajú s radosťou čo sa odzrkadlí v spokojnosti našich hostí. Dobrý čašník je pánom domu do ktorého hostia prichádzajú,“ povedal pán Haruštiak a dodal: „Reštauráciu prezentuje ako svoju obývačku, kde víta priateľov, ktorí ho prišli navštíviť, a pritom príjemne prežiť chvíle obeda, večere alebo si vychutnať kávičku. Pri všetkej snahe môžeme spraviť chybu a veľmi dôležitá je pre nás spätná väzba od zákazníka, ktorú sa snažíme získať.“

Lamas IMG_2046

Restaurant Lamas má ešte jednu špecialitu a tou je samotný názov. Názov Lamas Restaurant pramení z dejín Bratislavy. V roku 1506 bola založená dedina Lamač, ktorá v tom čase vystriedala viacero názvov. Každá národnosť prechádzajúca cez tento kraj dala Lamaču iné meno, no udomácnil sa až slovenský ekvivalent, ktorý bol po prvý krát spomenutý v roku 1549 ako Lamas.
„Keďže na históriu netreba zabúdať, rozhodli sme sa vzkriesiť pôvodný názov Lamača v názve našej reštaurácie,“ prezradil nám jej majiteľ Marián Haruštiak.
Vráťme sa však k samotným jedlám, ktoré pripravujú v tejto jedinečnej reštaurácii. Lamas Restaurant ponúka medzinárodnú kuchyňu, v ktorej si každý nájde kombináciu jedál podľa svojej chute. Šéfkuchár Martin Latiak zostavuje jedálny lístok veľmi precízne, v ktorom sú jedlá skombinované tak, aby sa dokonale dopĺňali. V gastronómii pracuje viac ako 17 rokov a mal možnosť načerpať skúsenosti v tých najlepších reštauráciách, ktoré mu rozšírili obzor v domácej i medzinárodnej kuchyni.
Mojou vášňou je kombinovanie tradičnej chuti spolu s modernou, čím sa vytvorí jedinečná symbióza. Som presvedčený, že dobré jedlo v peknom prostredí je pôžitkom pre všetky zmysly. Toto všetko nájdete v Lamas Restaurant.“

Kohuti vyvar IMG_2090    Grilovane maso IMG

„Potešíme sa pozitívnym informáciám od hostí, ktorí najlepšie ohodnotia našu prácu…. a kritika, tá nás po analýze posúva vpred,“ v závere stretnutia dodal majiteľ reštaurácie Marián Haruštiak.
Veríme, že nie sme naposledy v tejto jedinečnej reštaurácii, v ktorej sme sa tak dobre cítili.

Lamas IMG_2049   Lamas IMG_2045

Reštaurácia je otvorená od pondelka do soboty v čase od 11:00 – 23:00 a v nedeľu od 11:00 – 22:00.
Bližšie info nájdete na http://lamasrestaurant.sk/ alebo telefonicky  004212/4552 9758

Foto č. 3 – Marián Haruštiak, majiteľ reštaurácie Lamas Restaurant
Foto č. 4 – Martin Latiak, šéfkuchár reštaurácie Lamas Restaurant

(Zdroj: Valéria Nagyová, Foto: Archív majiteľa a Valéria Nagyová)

1 Komentár Pestrá ponuka v bratislavskej Lamas Restaurant

  1. Ano, varia tam naozaj skvele, velmi som si tam pochutil.

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*