Tablet a notebook v jednom – to je Lenovo Yoga

BRATISLAVA/ADMIN – Máte radi kombináciu notebook a tablet? Čiže notebook najmä na prácu a písanie mailov, a tablet na surfovanie po internete, jednoduché hry či čítanie elektronických kníh? Ak často cestujete, tak ste už zrejme zažili dilemu, či si vziať so sebou notebook alebo tablet, obe sú z priestorového hľadiska totiž pomerne náročné. Vaša dilema sa môže skončiť. Séria notebook Lenovo Yoga je totiž spojením notebooku a tabletu v jednom. Neviete si to predstaviť? Poďte sa pozrieť na to, čo ponúka tento notebook/tablet.

Notebook alebo tablet?

Lenovo Yoga sa v oficiálnych kategóriách e-shopov zaraďuje medzi notebooky, no sčasti ho vieme vnímať aj ako tablet. Zrejme závisí na uhle pohľadu i na tom, čo je pre vás priorita – či chcete Lenovo Yoga používať viac ako notebook alebo viac ako tablet. Odlišnosťou tohto modelu od konkurencie je otočný dotykový displej, ktorý sa dá otočiť o 360 stupňov. V praxi to znamená, že okrem klasickej klávesnice má používateľ k dispozícii aj dotykový displej, ktorý si viete natočiť a dotykovo ho ovládať tak ako klasický tablet. Je to mimoriadne efektívne napríklad pre zapisovanie poznámok na mítingoch či pohodlné čítanie elektronických novín, kníh alebo sledovanie filmov či seriálov.

Výborná výdrž batérie

Ak má byť notebook flexibilný a ľahko prenášateľný, musí mať aj dostatočne dlhú výdrž batérie. Zvlášť v tomto prípade, keď sa Lenovo Yoga dá používať aj ako tablet. Výhodou je, že batéria v tomto prípade vydrží bez ďalšieho dobitia neuveriteľných 15 hodín, čo je viac než u porovnateľných notebookoch. Dlhá výdrž batérie nemá negatívny vplyv na výkon. O ten sa v tomto prípade stará rýchly SSD disk, ktorý umožní dostatočne pohodlné prepínanie medzi režimom notebooku a režimu tabletu.

Aké sú plusy?

Najväčším plusom Lenovo Yoga je flexibilita – dá sa využiť ako klasický pracovný počítač na zapisovanie poznámok, písanie mailov či článkov, neskôr však aj na voľnočasové aktivity ako sledovanie filmov, seriálov či čítanie kníh. Nie je však veľmi určený na hranie hier. Každopádne, ak ste si niekedy predstavovali, aké by to bolo mať notebook a tablet v jednom, tak Lenovo Yoga tieto očakávania dokáže premietnuť do zaujímavej reality.

(Zdroj: ML; Foto: Lukmanazis / Shutterstock.com; Pripravila: red.)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*