Logitech v SR predstavil video konferenčný systém Rally

Bratislava, Admin – Spoločnosť Logitech predstavila 26. 3. prvýkrát v ČR a SR kompletný prémiový videokonferenčný systém Logitech Rally s modulárnym príslušenstvom.  Na Slovensku sa uskutočnila videokonferencia v bratislavskej spoločnosti ASBIS SK, na ktorú pozvali niekoľkých novinárov, ktorí sa špecializujú na IT sektor. 

Kamera Rally ponúka Ultra-HD 4K rozlíšenie, modulárne audio komponenty, rozsiahle možnosti riadenia PTZ (otočenie, nakláňanie a zoom) a technológie Logitech RightSense, ktoré automaticky nastavujú parametre snímania účastníkov konferencie, optimalizujú farbu a jas ich tvárí a zvyšujú zrozumiteľnosť hlasu pre uľahčenie a spríjemnenie priebehu video hovorov. Celý systém prináša štúdiovú kvalitu obrazu, výnimočnú čistotu zvukov a automatizované snímanie videokonferencií, ktoré možno plne prispôsobiť zasadacím priestorom. Toto riešenie je preto ideálne pro konferenčnej miestnosti, zasadačky, učebne aj pre veľké konferenčné priestory, kde sa videokonferencie využívajú každý deň.

„Zažili sme veľký úspech s cenovo dostupnými USB konferenčnými kamerami, ktoré sa už osvedčili v tradičných konferenčných miestnostiach a zasadacích priestoroch. Chýbal nám však prémiový produkt pre väčšie priestory pre náročnejších zákazníkov,“ povedal Radek Hadraba, manager Logitech SME a Video Collaboration pre Českú republiku a Slovensko. „S portfóliom produktov Rally teraz zákazníci získajú prvotriedny modulárny systém, ktorý nastavuje novú latku pre AV riešenia s USB pripojením a to za zlomok ceny iných špičkových systémov.“

Každá časť systému Rally sa pýši špičkovým priemyselným prevedením vhodným do každého profesionálneho prostredia. Výrobky Rally nielenže umožnia každému prezentovať sa počas videokonferencie v najlepšom svetle, ale súčasne aj každá časť systému vyzerá úžasne sama o sebe. Profesionálna kamera PTZ je ústredným bodom systému s matnou čiernou povrchovou úpravou a bridlicovo šedými kovovými prvkami. Vďaka vysokej kvalite materiálov a spracovaniu, úhľadne zrovnanej kabeláži a elegantnému priemyselnému dizajnu sú produkty Rally vhodným doplnkom všetkých architektonických priestorov aj ich luxusného vybavenia. Dokonale sa hodia do každého priestoru.

Kamera Rally s Ultra HD obrazovým senzorom sa vyznačuje perfektne ostrým obrazom, mimoriadnymi farbami a výnimočnou optickou vernosťou pri rozlíšení až 4K. Modulárne riešenie je ideálne pre konferenčné priestory prakticky ľubovoľného tvaru a veľkosti. S inteligentnou funkciou PTZ (náklon – otočenie – priblíženie) 4K obrazový senzor kamery Rally zachytí všetky osoby v miestnosti aj v kvalitnom detaile.

Kamery Rally sú navyše vybavené integrovanou sadou technológií Logitech RightSense, ktoré umožňujú optimalizovať nastavenie a vyváženie obrazu, a to aj pri nedostatku svetla či pri protisvetle. Funkcia RightSight dokáže bezchybne rozoznať všetkých účastníkov bez ohľadu na ich vzdialenosť od objektívu. Funkcia RightLight vie rozlíšiť tvár od pozadia miestnosti a vytvoriť tak prirodzene vyzerajúce odtiene pleti. Funkcia RightSound potom dokáže vytvárať čistý zvuk potlačením hluku na pozadí, automatickým vyvážením dynamického hlasu a zameraním sa na aktuálneho rečníka. Výsledkom je kvalitnejší priebeh rokovaní úplne bez nutnosti vášho zásahu.

Na rozdiel od bežných videokonferenčných systémov má Logitech Rally oddelené reproduktory a mikrofóny. Pri umiestnení reproduktorov blízko displeja je zvuk lepšie prepojený s obrazom a hlasy vzdialených účastníkov prichádzajú z prednej časti miestnosti, ako to ľudia intuitívne očakávajú. Reproduktory v čele miestnosti majú bohatší zvuk ako bežné stolné reproduktory. Samostatné mikrofóny zas zaisťujú vynikajúci zvuk a účinnejšie potlačenie hluku a ozveny.

Dobre premyslený káblový manažment umožňuje jednoduchú inštaláciu v ľubovoľnom prostredí. Vďaka obrazovému rozbočovaču a stolovému rozbočovaču sú všetky káble, prvky Rally, aj počítač potrebný pre rokovania elegantne skryté. Oba rozbočovače sú pripojené pomocou jediného kábla CAT6, ale samy ponúka celý rad konektorov, vďaka ktorým môžete umiestniť počítač ihneď pri obrazovke ale aj pri stole. Vstup HDMI na stolnom rozbočovači odstraňuje nutnosť používať drahé redukcie káblov a umožňuje všetko prepojiť behom okamihu.

Logitech Rally je kompatibilný takmer so všetkými videokonferenčnými službami, napríklad BlueJeans, Google Hangouts Meet, Microsoft Skype for Business, Microsoft Teams, Zoom atď.

Cena a dostupnosť

Zákazníci si môžu zakúpiť Logitech Rally prostredníctvom predajnej siete Logitech Video Collaboration.

(Zdroj: Juraj Redeky, TAKTIQ COMMUNICATIONS; Pripravila: red.)

2 Komentáre Logitech v SR predstavil video konferenčný systém Rally

  1. Daniel Antalik // 29. marca 2021 at 18:22 // Odpovedať

    Dobry den, rad by som vedel, ci je mozne pripojenie aj na projektor. Okrem toho prosim aj orientacnu cenu systemu alebo obchodny kontakt. Dakujem pekne.

  2. Dobrý deň, videokonferenčný systém sa pripája k počítaču, ktorý nie je problém prepojiť s TV, monitorom, projektorom… – akékoľvek zobrazovacie zariadenie potrebujete. Čo sa týka cien a ďalších info, odporúčam vám stránky Logitech – prikladám CZ link pre lepšiu zrozumiteľnosť a EU (anglicky) kvôli cenám v Euro.
    https://www.logitech.com/cs-cz/video-collaboration/products
    https://www.logitech.com/en-roeu/video-collaboration/products

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*