Slovenský cashback portál Refundo.sk

Bratislava, Admin – Kto používa internet a ešte nikdy cezeň nenakupoval, ten akoby ani nebol. Popravde, takýchto ľudí je skutočne minimum, podľa viacerých odhadov totiž cez internet nakupuje viac ako 90 % jeho používateľov. Okrem dobre známych výhod (nižšie ceny, väčší výber, možnosť porovnávania tovarov z viacerých obchodov, odpadá nutnosť chodiť si po tovar) však nákup na webe ponúka ešte jedno pozitívum a tým sú zľavy na mnoho spôsobov. Poďme si jeden z nich predstaviť.

Keď nakupujete so zľavou, logicky zaplatíte menej, ako pôvodne stanovenú sumu. Tak fungujú klasické zľavy. Cashback na to ale ide trochu inak, psychologickejšie.

Čo je to cashback

Cashback je formou affiliate marketingu, ktorá je veľmi populárna najmä v USA a Veľkej Británii. Cashback portál v podstate plní úlohu prostredníka medzi eshopom a zákazníkom a za ním zrealizované obchody získava provízie. Ide tu o formu veľmi efektívnej reklamy, ktorá nie je zbytočne preplácaná a z ktorej majú úžitok všetky strany.

Princíp cashback portálov

Každý cashback portál sa dá ponímať ako miesto, kam môžu eshopy umiestňovať svoju inzerciu. Nejde však len o vybudovanie akéhosi brandového povedomia, ale o oveľa viac. Zákazník sa cez príslušný odkaz môže do daného eshopu prekliknúť a nakúpiť. V takomto prípade cashback splnil svoju úlohu a získava od eshopu odmenu v podobe percentuálneho podielu zo sumy, ktorú zákazník v eshope minul. A s touto províziou sa navyše podelí aj so zákazníkom.
Ide o win-win-win situáciu, z ktorej profitujú všetci:
• eshop získal zákazníka, ktorý spravil reálny nákup
• cashback portál ho na eshop doviedol, získava teda podiel zo zisku
• zákazník využil cashback, aby sa dostal do toho-ktorého eshopu, profituje teda dvakrát: nakúpil, čo chcel, a ešte mu bude vrátená časť peňazí z nákupu

Ako to funguje

Celé čaro cashbackov je z pohľadu zákazníka ukryté práve v poslednej vete predošlého odstavca. Vrátenie časti peňazí z nákupu na účet, pípnutie zeleného čísla, ktoré znamená zisk – psychológia tu funguje naplno a nakupovanie s cashbackom už nie je len o míňaní financií, ale aj o ich zarábaní.
Jediné, čo potrebujete, je vykonať jednoduchú registráciu na jednom z cachback portálov. Veľmi dôležité ďalej je, aby ste sa do obchodu, v ktorom chcete nakupovať, preklikli z aktívneho účtu a priamo z odkazu na eshop, ktorý visí na cashback webe. Na základe cookies a poslednej stránky totiž systém pozná, že ste sa do eshopu dostali z daného cashback portálu a tým pádom, po zrealizovaní nákupu, môže byť vám aj cashbacku vyplatená provízia.

Refundo – spoľahlivý slovenský cashback

Jedným z pár aktívnych slovenských cashbackov je Refundo cashback portál. Funguje ako klasický cashback, pričom združuje odkazy niekoľkých stoviek menších či väčších eshopov. Pri každom z nich sú uvedené percentá, ktoré sa vám z nakúpenej sumy vrátia. Ihneď teda viete, koľko ušetríte. Tak, ako si môžete vybrať eshop, je len na vašom výbere kedy a koľko ušetrených peňazí si necháte na svoj účet vyplatiť. Refundo je zdarma, za registráciu neplatíte, skôr naopak – už pri nej môžete získať nejaký ten zaujímavý finančný bonus.

Refundo – doplnkové výhody

S Refundom sa dá šetriť na viacerých frontoch. Web totiž informuje aj o aktuálnych zľavách v eshopoch, ktoré združuje. Pri nákupe ušetríte dvakrát – klasicky formou zľavy a aj cashback spôsobom. Okrem toho tu funguje aj akýsi vernostný systém zliav, bonus a vernostných bodov. Už len ich zbieraním zarábate, pričom nemusíte ani vykonať žiadny nákup. Jediným mínusom portálu je, že schvaľovanie bonusov občas neprebieha tak pružne, ako by zákazník možno očakával. Jedná sa však o drobný nedostatok, ktorý riešia viaceré cashback portály, a nie je to nič, čo by ohrozilo vaše zisky.

(Zdroj: ML; Foto: Archív ML; Pripravila: Valéria Nagyová)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*