IT = nová gramotnosť

Bratislava, Admin – Počítačové zručnosti sa stávajú v živote človeka čoraz dôležitejšími. Prečo? Osobný a najmä pracovný život sa im čoraz viac podriaďuje a závisí od nich. Ak máte „computer skills“, pravdepodobne zvládnete vo firme či vlastnom biznise spraviť oveľa viac ako ostatní. Dalo by sa povedať, že ide o akúsi druhú gramotnosť.

 

Zručnosti, z ktorých profitujú všetci

Schopnosť používať bežné programy ako Word či Excel, prípadne trebárs špecializovaný grafický softvér, vám dáva výhodu pred ostatnými kandidátmi. Do práce môžete byť prijatí už aj na základe toho, že ovládate nejaký program na strednej či pokročilej úrovni. Môžete zarobiť viac peňazí a z vašej kvalifikovanej práce bude finančne profitovať aj firma, ktorá si vás najme. Odpichnúť sa však dá aj od základných počítačových znalostí – tie vám umožnia absolvovať rôzne IT kurzy a školenia, kde si vedomosti prehĺbite.

Predpoklad k získaniu lepšieho miesta

Ak máte cenené počítačové znalosti, môžete sa ľahšie dostať na vyššiu pracovnú pozíciu a dostať príležitosť pracovať na náročnejších projektoch a úlohách. Dokonca aj keď začínate na nižšej pozícii, získanie a zdokonalenie pc zručností vám pomôže získať lepšiu prácu rýchlejšie, než keby ste ich nemali. Schopnosť ovládať istý program a rozumieť problematike z vás tiež robí potenciálneho školiteľa, lektora či mentora pre ostatných.

Efektívnejší pracovný výkon

Ak viete ako používať počítač, umožní vám táto zručnosť vykonávať prácu účinnejšie a organizovanejšie. Nič nie je na usporiadanie myšlienok lepšie ako programy na spracovanie textu, tabuliek, či prezentácií. Ak v práci pracujete s databázou, znalosti práce s počítačom sa pravdepodobne nevyhnete.

Kto chce byť úspešný, musí vedieť pracovať s informáciami a komunikovať. A práve na týchto momentoch je postavený aj IT priemysel. Naučte sa mu rozumieť a úspech sa iste dostaví.

(Zdroj: ML; Foto: Shutterstock; Pripravila: Valéria Nagyová)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*