Nový biznis model spoločnosti NESS Slovensko

Bratislava, Admin – V bratislavskom hoteli Austria Trend sa uskutočnili včera pracovné raňajky, na ktorých generálny riaditeľ Ľubomír Hraško z NESS Slovensko predstavil novinárom nový biznis model spoločnosti. 

NESS-IMG_0120

V spoločnosti NESS Slovensko pracuje síce už viac ako pol roka, ale predstúpiť pred novinárov chcel až po dosiahnutí istých zmien, ktoré sa mu podarilo zaviesť do praxe. Hlavnou misiou NESS Slovensko je pod jeho vedením spájať jestvujúce riešenia a vytvárať pridanú hodnotu na výstupe. Viackrát sa vyjadril, že NESS už nie je a nechce byť len IT firma.

Na pracovnom stretnutí sa hovorilo o systéme elektronického zdravotníctva, projekte eHealth, ktorý novinárov zaujímal z pohľadu jeho funkčnosti. Generálny riaditeľ povedal, že bezpečnosť pri tomto projekte je zaručená, nakoľko  mená pacientov a ich  diagnózy nie sú na jednom mieste a spoja sa až pri koncovom počítači lekára, ktorý si pozrie elektronickú kartu pacienta. Projekt eHealth je sofistikovaný a podľa Ľubomíra Hrašku bude plniť svoju úlohu.

Spoločnosť NESS Technologies je jedným zo svetových lídrov v oblasti vývoja softvéru. NESS Slovensko mieni v budúcnosti svoje zameranie orientovať aj na strategickú oblasť finančníctva a bankovníctva. Plánujú zúčastniť sa Smart Cities riešení, ktoré by boli prínosom pre mestá u nás a v zahraničí.

Ľubomír Hraško funguje v IT branži 25 rokov doma aj v zahraničí. Prešiel všetkými pozíciami, od programátora cez architekta, konzultanta, člena manažmentu až po poradcu exekutívneho manažmentu.  Pracoval v Erste Group IT International Vienna, v Sky Toll, neskôr v Tatra banke a tiež v Düsseldorfe vo firme Amdox. Generálny riaditeľ uviedol v rozhovore, že svoje bohaté skúsenosti z predchádzajúcej praxe mieni využiť práve v spoločnosti NESS.

NESS IMG_0125

A aký má názor na konkurenciu Ľubomír Hraško? “Rešpektujeme sa ako konkurencia ale navzájom spolupracujeme.” Nový generálny riaditeľ sa snaží zmeniť aj kultúru vo firme, kde dal upraviť interiér, v ktorom pracujú zamestnanci, aby mali príjemnejšiu atmosféru. Sám chodí počas dňa za pracovníkmi a rozhodol sa, že v rámci vzdelávania budú všetky témy konzultovať už iba v anglickom jazyku.

Ľubomír Haško IMG_0124

Ľubomír Hraško vždy kráčal proti prúdu. V tom pokračuje aj v čele NESS Slovensko: “Som obdivovateľom firiem ako Google, Tesla, pracujúce s myšlienkou, ktorá je dramaticky iná od konkurencie. Tej sa neboja, nezápasia s ňou, oni ju predbehnú. Toto som povedal kolegom v NESS Slovensko: Poďme robiť zmeny, poďme sa zamerať na hodnotu. Hľadajme, v čom vieme byť výrazne lepší na trhu. Poďme sa dostať medzi firmy, ktoré reálne majú vallue. S tým, že slovenské hranice neznamenajú vôbec nič.”

NESS má silné know-how. Prijatie Ľubomíra Hrašku za generálneho riaditeľa je zároveň aj prísľubom ešte ďalšieho rastu spoločnosti.

(Zdroj: Daša Matejčíková, TIME. is COMMUNICATION; Pripravila: Valéria Nagyová)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*