Zjednodušte si zakladanie spoločnosti

Bratislava,  Admin – Mať dobrý nápad na to, aby ste uspeli v podnikaní, nestačí. Dobrý nápad tvorí približne 30 % z úspechu, ostatných 70 % je váš prístup, ochota zlepšovať sa, tvrdo pracovať a nevzdávať sa. Hneď prvou skúškou je zakladanie spoločnosti. V stručnosti by sa dalo popísať v 13. krokoch, ktoré musíte urobiť. Zaberie vám to dva týždne a potom by ste si najradšej išli oddýchnuť do kúpeľov v Maďarsku. Niečo, čo v Estónku zvládnete cez internet, na Slovensku trvá približne 14 dní. Chcete sa tomu vyhnúť?

Nechajte to na externú firmu

Ak sa vám skutočne do toho nechce a práve nemáte chuť nechať sa zomlieť mlynom byrokracie, môžete sa tomu šikovne vyhnúť – využite služby externej firmy. Vy pôjdete iba raz na daňový úrad, podpíšete potrebné dokumenty a externej firme dáte pokyny, ako má vaša spoločnosť vyzerať. Jednou z takýchto firiem, ktoré to urobia za vás, je aj Company Consulting, v ktorej založenie s.r.o. stojí 244 eur a vy to máte bez akýchkoľvek starostí. Jedinou nevýhodou tejto možnosti je, že stále musíte čakať.

Ako sa vyhnúť čakaniu

Ak chcete začať podnikať hneď a nechcete čakať dva týždne, kým bude firma založená, existuje jeden spôsob, ako to dosiahnuť. Je ním predaj resp. kúpa už existujúcej spoločnosti. Môže ísť o novú spoločnosť bez obchodnej histórie alebo staršiu firmu s vyčisteným účtovníctvom, vďaka ktorej môžete začať podnikať už 24 hodín po jej kúpe.

Optimalizácia času je dôležitá

Väčšina podnikateľov optimalizuje hlavne náklady, jeden kupuje toner HP CE285a za super peniaze, ďalší znižuje výrobné náklady a iný prepúšťa zamestnancov. No veľa ľudí zabúda na optimalizáciu svojho času. Aj tieto dva spôsoby vám pomôžu ušetriť čas. Okrem toho môžete znížiť počet osobných rokovaní. Koľkokrát sa už stalo, že ste išli autom dve hodiny na osobné stretnutie, aby ste tam za dve minúty prebrali to, čo ste mohli vyriešiť cez telefón? Vážte si svoj čas a neplytvajte ním.

(Tomáš Turek; Foto: Shutterstock – Seocentrum; Pripravila: Valéria Nagyová)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*