Urobte si ľadové frappé s vôňou diaľok
Bratislava, Admin – Leto je v plnom prúde, zo všetkých kútov počujete volanie diaľok, v ušiach vám znie šumenie mora a spev čajok, ale práca a ďalšie povinnosti vám nedovolia zbaliť kufor a vyraziť v ústrety exotickým destináciám a nekonečným plážam?
Nezúfajte, NESCAFÉ Classic má riešenie na dosah ruky! Pripravte si podľa originálnych receptov inšpirovaných cudzími krajinami ľadové frappé a hneď po prvom dúšku sa aspoň v mysli prenesiete o tisíce kilometrov ďalej.
Zavrite oči, predstavte si, ako vám tvár hladia slnečné lúče a svieži morský vánok, a vychutnajte si lahodnú a osviežujúcu chuť kávy NESCAFÉ Classic.
Vietnamské frappé „Ca phe da“
Suroviny:
3 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic
100 ml studenej vody
6 kociek ľadu
2-3 čajové lyžičky sladeného kondenzovaného mlieka podľa chuti
Postup a príprava:
Do pohára dajte kocky ľadu. V šejkri dobre pretrepte 3 lyžičky NESCAFÉ instantnej kávy so studenou vodou a kávu nalejte do pohára s ľadom. Podľa chuti oslaďte kondenzovaným mliekom, získate tak lahodný krémový nápoj.
Kokosové frappé inšpirované Bali
Suroviny:
2 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic
75 ml studenej vody
100 ml kokosového mlieka
4 kocky ľadu
Kokosová zmrzlina
Strúhaný kokos na ozdobenie
Postup a príprava:
Ako prvý krok šejkrujte 2 lyžičky kávy NESCAFÉ so studenou vodou, potom prilejte kokosové mlieko a ešte niekoľkokrát pretrepte. Nalejte do vysokého pohára na kocky ľadu a kopček kokosovej zmrzliny. Zasypte strúhaným kokosom. Lahodný nápoj má výraznú kokosovú a osviežujúcu chuť kávy NESCAFE Classic. Je určený pre tých, ktorí si zamilovali kokosovú zmzlinu a bez NESCAFÉ sa jednoducho nezaobídu.
Brazílské „mocha cola“ frappé
Suroviny:
2 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic
100 ml vody
30 ml plnotučného mlieka
60 ml koly
2 kocky čokolády
4 kocky ľadu
Šľahačka a čoko hobliny na ozdobenie
Postup a príprava:
Do vysokého pohára vložte kocky čokolády, prelejte ich potom 100 ml horúcej vody, aby sa rozpustili. Pridajte kávu, kocky ľadu a mlieko a miešajte vysokou lyžičkou tak dlho, kým sa všetko hladko spojí. Tesne pred podávaním prilejte kolu a zľahka premiešajte. Môžete dozdobiť šľahačkou a čokoládovými hoblinkami.
Mexické frappé so škoricou a chilli
Suroviny:
3 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic
120 ml studenej vody
30 ml plnotučného mlieka
40 ml kávového sirupu
Kopček smotanovej zmrzliny
Šľahačka na ozdobenie
Škorica a chilli na ozdobu
Trstinový cukor na ozdobu pohára
Postup a príprava:
Najprv si ozdobte pohár. Jeho okraj potrite citrónom a namočte do trstinového cukru, získate tak efektnú cukrovú krustu. V šejkri potom pretrepte 3 lyžičky kávy NESCAFÉ so studenou vodou, mliekom a kávovým sirupom, potom prelejte do pohára. Nakoniec pridajte kopček smotanovej zmrzliny a ozdobte šľahačkou. Ty odvážnejší môžu posypať zmesou škorice a sušeného chilli.
Tip: Kávový sirup pripravíte z jednej lyžičky instantnej kávy rozpustenej v dvoch lyžičkách horúcej vody s trochou cukru.
Múdry sofista z Grécka – mandľové frappé
Suroviny:
2 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic
30 ml polotučného mlieka
2 lyžičky medu
100 ml vody
4 kocky ľadu
5 strúhaných mandlí
2 lyžičky šľahačky
3 celé mandle na ozdobenie
Postup a príprava:
V šejkri pretrepte 2 lyžičky NESCAFÉ instantnej kávy so studenou vodou spolu s mliekom, medom, strúhanými mandľami a ľadom. Hotové frappé prelejte do vysokého pohára, ozdobte šľahačkou a plátkami mandlí.
(Zdroj: Kamila Rehorovská, AMI Communications Slovakia; Pripravila: Valéria Nagyová)
Zanechajte nám Váš dotaz