Urobte si ľadové frappé s vôňou diaľok

Bratislava, Admin – Leto je v plnom prúde, zo všetkých kútov počujete volanie diaľok, v ušiach vám znie šumenie mora a spev čajok, ale práca a ďalšie povinnosti vám nedovolia zbaliť kufor a vyraziť v ústrety exotickým destináciám a nekonečným plážam?

NESCAFE Vietnamske frappe Ca phe da zm

Nezúfajte, NESCAFÉ Classic má riešenie na dosah ruky! Pripravte si podľa originálnych receptov inšpirovaných cudzími krajinami ľadové frappé a hneď po prvom dúšku sa aspoň v mysli prenesiete o tisíce kilometrov ďalej.

Zavrite oči, predstavte si, ako vám tvár hladia slnečné lúče a svieži morský vánok, a vychutnajte si lahodnú a osviežujúcu chuť kávy NESCAFÉ Classic.

Vietnamské frappé „Ca phe da“

Suroviny:
    3 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic
    100 ml studenej vody
    6 kociek ľadu
    2-3 čajové lyžičky sladeného kondenzovaného mlieka podľa chuti

Postup a príprava:
Do pohára dajte kocky ľadu. V šejkri dobre pretrepte 3 lyžičky NESCAFÉ instantnej kávy so studenou vodou a kávu nalejte do pohára s ľadom. Podľa chuti oslaďte kondenzovaným mliekom, získate tak lahodný krémový nápoj.

NESCAFE Kokosove frappe inspirovane Bali zm

Kokosové frappé inšpirované Bali

Suroviny:
    2 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic
    75 ml studenej vody
    100 ml kokosového mlieka
    4 kocky ľadu
    Kokosová zmrzlina
    Strúhaný kokos na ozdobenie

Postup a príprava:
Ako prvý krok šejkrujte 2 lyžičky kávy NESCAFÉ so studenou vodou, potom prilejte kokosové mlieko a ešte niekoľkokrát pretrepte. Nalejte do vysokého pohára na kocky ľadu a kopček kokosovej zmrzliny. Zasypte strúhaným kokosom. Lahodný nápoj má výraznú kokosovú a osviežujúcu chuť kávy NESCAFE Classic.  Je určený pre tých, ktorí si zamilovali kokosovú zmzlinu a bez NESCAFÉ sa jednoducho nezaobídu.

NESCAFE Brazilske mocha cola frappe zmBrazílské „mocha cola“ frappé

Suroviny:
    2 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic
    100 ml vody
    30 ml plnotučného mlieka
    60 ml koly
    2 kocky čokolády
    4 kocky ľadu
    Šľahačka a čoko hobliny na ozdobenie

Postup a príprava:
Do vysokého pohára vložte kocky čokolády, prelejte ich potom 100 ml horúcej vody, aby sa rozpustili. Pridajte kávu, kocky ľadu a mlieko a miešajte vysokou lyžičkou tak dlho, kým sa všetko hladko spojí. Tesne pred podávaním prilejte kolu a zľahka premiešajte. Môžete dozdobiť šľahačkou a čokoládovými hoblinkami.

NESCAFE Mexicke frappe so skoricou a chilli zm

Mexické frappé so škoricou a chilli

Suroviny:
    3 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic
    120 ml studenej vody
    30 ml plnotučného mlieka
    40 ml kávového sirupu
    Kopček smotanovej zmrzliny
    Šľahačka na ozdobenie
    Škorica a chilli na ozdobu
    Trstinový cukor na ozdobu pohára

Postup a príprava:
Najprv si ozdobte pohár. Jeho okraj potrite citrónom a namočte do trstinového cukru, získate tak efektnú cukrovú krustu. V šejkri potom pretrepte 3 lyžičky kávy NESCAFÉ so studenou vodou, mliekom a kávovým sirupom, potom prelejte do pohára. Nakoniec pridajte kopček smotanovej zmrzliny a ozdobte šľahačkou. Ty odvážnejší môžu posypať zmesou škorice a sušeného chilli.
Tip: Kávový sirup pripravíte z jednej lyžičky instantnej kávy rozpustenej v dvoch lyžičkách horúcej vody s trochou cukru.
Mudry sofista z Grecka mandlove frappe zm

Múdry sofista z Grécka – mandľové frappé

Suroviny:
    2 lyžičky kávy NESCAFÉ Classic
    30 ml polotučného mlieka
    2 lyžičky medu
    100 ml vody
    4 kocky ľadu
    5 strúhaných mandlí
    2 lyžičky šľahačky
    3 celé mandle na ozdobenie

Postup a príprava:
V šejkri pretrepte 2 lyžičky NESCAFÉ instantnej kávy so studenou vodou spolu s mliekom, medom, strúhanými mandľami a ľadom. Hotové frappé prelejte do vysokého pohára, ozdobte šľahačkou a plátkami mandlí.

(Zdroj: Kamila Rehorovská, AMI Communications Slovakia; Pripravila: Valéria Nagyová)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*