Zimný festival jedla aj v Lozorne

Lozorno, Admin – Od 14. 1. 2016 si gurmáni už po štvrtýkrát môžu prísť v rámci Zimného festivalu jedla (ZFJ) vychutnať doslova jedlá povýšené na umenie do najvybranejších reštaurácií každého kúta Slovenska.
A je si ozaj z čoho vyberať… V tomto ročníku sa do projektu zapojilo viac ako 40 reštaurácií. Hostia si na svoje prídu už od rána. Festivalové raňajky si môžu dopriať po prvýkrát v bratislavskom Moods a košickom San Domenico.
TOP Šéfkuchári sa počas ZFJ majú možnosť predviesť svojim ikonickým jedlom, chuťami regiónov či receptami našich mám.
Festival potrvá do 17. 2. 2016. Ak preto máte záujem zavítať do vychýrenej reštaurácie s okúzľujúcou atmosférou, či očariť milujúcu osobu v deň Valentína kvalitnou gastronómiou, neváhajte navštíviť internetovú stránku www.zimnyfestivaljedla.sk. Tu si môžete zakúpiť kupóny na degustáciu v ľubovolnej festivalovej reštaurácii, poukaz na zážitkovú gastronomickú jazdu Gurmán busom či poukaz na Gurmán pobyt so špičkovou miestnou kuchyňou.
Naša redakcia sa tentokrát vybrala degustovať mimo hlavného mesta Bratislavy – do reštaurácie Zorno v obci Lozorno. Šéfkuchár Tomáš Zapletal nás presvedčil o tom, že starostlivo pripravený pokrm sa môže stať nezabudnuteľným zážitkom.
Veď posúďte sami…

ZFJ restaurant Lozorno 2

1. Chod
Naše ikonické jedlo
Carpaccio z hovädzej sviečkovice s pažitkovým dipom a pečeným cesnakom

2. Chod
Chute regiónov
Grilované kačacie prsia marinované bylinkami, podávane s karamelovou kapustou, domácou žemľovou knedľou a pomarančovým sirupom

ZFJ restaurant Lozorno 4 zm

3. Chod
Recepty našich mám
Jablkovo – hruškové pité so škoricovou omáčkou a hruškovými chipsami

 ZFJ restaurant Lozorno 5

4. Chod
Niečo navyše
Domáci čokoládový bonbón (pri objednávke trojchodového menu)

A čo dodať na záver?
Za redakciu môžem smelo vyhlásiť, že nestačí počuť a vidieť… Zimný festival jedla treba zaziť!

(Text a Foto: Tomáš Murárik, Pripravila Zuzana Nagyová)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*