Webová stránka vám pomôže pri podnikaní

Bratislava, Admin – Webová stránka je veľmi dôležitou súčasťou každého podnikania a je jedno, či ponúkate vzory žiadostí a zmlúv, predávate kvety alebo máte drobný biznis s detskými hračkami – vlastný web by vám nemal chýbať. Nedávny výskum v Česku odhalil, že až tretina podnikateľov s ročnými tržbami do 40 miliónov korún českých nemá svoj vlastný web. Toto číslo je veľmi vysoké, pretože viac ako 30 % ľudí si neuvedomuje silu internetu. Čo by ste mali vedieť o web stránke predtým, ako si ju dáte vytvoriť?

Šetriť sa vám neoplatí
Sú veci, na ktorých sa vám pri podnikaní neoplatí šetriť a naopak, sú aj také, na ktorých nemôžete nikdy šetriť. Teda môžete, ale veľmi rýchlo na to doplatíte a práve tvorba web stránok patrí medzi tie oblasti, v ktorých sa vám neoplatí šetriť. Prečo by si mali od vás kúpiť drahý výrobok, keď vidia, že máte lacnú stránku, ktorá vyzerá zle? Pôsobí to nedôveryhodne. Vždy, nielen vtedy, keď predávate luxusné produkty. Je dobré, keď si pri tvorbe web stránky priplatíte aj za skúseného user experience dizajnéra, ktorý sa postará o to, aby bol váš web intuitívny a návštevníci na ňom neblúdili ako Holanďan.

Kombinácia dizajnu a obsahu
Príťažlivý webidzajn je dôležitý, aby návštevníka stránky zaujal a ten sa tam cítil dobre. No bez kvalitného obsahu, ktorý mu ponúknete zadarmo, ho tam neudržíte. Preto sa neoplatí zaplatiť veľké peniaze za super dizajn a potom šetriť na obsahu, alebo opačne. Robte to poriadne, nehľadajte polovičné cesty. Kvalitný obsah by mal byť v prvom rade zadarmo, mal by byť prínosom a mal by pokrývať témy, v ktorých ste najlepší. Nebojte sa podeliť o kúsok svojho know-how, takto získate dôveru návštevníkov a zároveň zvýšite šancu, že sa návštevník zmení na vášho zákazníka.

Robte to ináč ako ostatní
Dôležité je aj to, aby ste to robili ináč ako ostatní. Keď to budete robiť rovnako ako ostatní, budete nudný a zapadnete do priemeru. No keď bude odlišný, keď budete fialovou kravou v obyčajnom stáde, ľudia si vás zapamätajú. Síce vás nebudú mať všetci radi, to ale neprekáža, tí, ktorí vás budú mať radi, vám budú oddaní. Preto pri zakladaní spoločnosti  myslite na to, aby ste robili odlišne ako väčšina. Oplatí sa vám to.

(Zdroj: Tomáš Turek; Foto: Shutterstock – Seocentrum; Pripravila: Valéria Nagyová)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*