Pestrá ponuka v bratislavskej Lamas Restaurant
Bratislava, Admin – Je len málo reštaurácií, ktoré si za krátky čas nájdu svoju klientelu a hostia sa k nim vždy radi vrátia. Jednou z nich je Lamas Restaurant, ktorá sa nachádza na Hodonínskej ulici číslo 16 pri hlavnej ceste bratislavského sídliska Lamač. Reštauráciu navštevujú nielen Lamačania a hostia z priľahlých podnikov, ale aj podnikatelia a manažéri priamo z centra Bratislavy, ktorí tu realizujú firemné stretnutia. Za krátky čas si táto novovybudovaná reštaurácia získala dobrý kredit priamo od svojich hosti. Niet divu, varia tu vynikajúco. A keď sa skombinuje príjemné, priam domácke prostredie (reštaurácia je vytvorená z bývalého veľkého rodinného domu), pohostinní čašníci a k tomu skvelé jedlo – oplatí sa prísť aj z väčšej diaľky a zažiť neopakovateľnú atmosféru…
„Dokonalý pôžitok z jedla umocní príjemná atmosféra reštaurácie, v ktorej si prídu na svoje gurmáni i milovníci umenia, pretože našim zákazníkom prinášame výstavu obrazov mladých slovenských umelcov,“ povedal nám v rozhovore majiteľ reštaurácie Marián Haruštiak.
„Okrem príjemne stráveného času pri dobrom jedle, víne alebo káve, ponúka Lamas Restaurant priestor i firmám, ktoré potrebujú miesto pre školenie či rokovanie. Vďaka separátnemu salóniku vybavenému projektorom budú vaše firemné mítingy posunuté na vyššiu úroveň, pretože po dobrom jedle sa prijímajú dobré rozhodnutia.“
Zaujímalo nás, ako si za taký krátky čas vybudovali dobrú značku firmy. „Spokojný zákazník je cieľ, ktorý máme všetci, inak by sme asi dlho nepodnikali. Okrem prístupu k zákazníkovi si budujeme svoje meno alebo značku aj vzťahmi k našim dodávateľom. Hlavne pravidelnou platbou načas. Tak to bolo v minulosti aj teraz,“ vecne podotkol majiteľ reštaurácie.”
Najdôležitejší základný kameň pri budovaní goodwillu sú zamestnanci. „Máte pravdu, dobrý šéfkuchár svojou víziou a chuťou tvoriť dielo, ktoré ocenia hostia, je pilierom reštaurácie. Svojím entuziazmom vie nabudiť kuchárov, ktorí svoju prácu vykonávajú s radosťou čo sa odzrkadlí v spokojnosti našich hostí. Dobrý čašník je pánom domu do ktorého hostia prichádzajú,“ povedal pán Haruštiak a dodal: „Reštauráciu prezentuje ako svoju obývačku, kde víta priateľov, ktorí ho prišli navštíviť, a pritom príjemne prežiť chvíle obeda, večere alebo si vychutnať kávičku. Pri všetkej snahe môžeme spraviť chybu a veľmi dôležitá je pre nás spätná väzba od zákazníka, ktorú sa snažíme získať.“
Restaurant Lamas má ešte jednu špecialitu a tou je samotný názov. Názov Lamas Restaurant pramení z dejín Bratislavy. V roku 1506 bola založená dedina Lamač, ktorá v tom čase vystriedala viacero názvov. Každá národnosť prechádzajúca cez tento kraj dala Lamaču iné meno, no udomácnil sa až slovenský ekvivalent, ktorý bol po prvý krát spomenutý v roku 1549 ako Lamas.
„Keďže na históriu netreba zabúdať, rozhodli sme sa vzkriesiť pôvodný názov Lamača v názve našej reštaurácie,“ prezradil nám jej majiteľ Marián Haruštiak.
Vráťme sa však k samotným jedlám, ktoré pripravujú v tejto jedinečnej reštaurácii. Lamas Restaurant ponúka medzinárodnú kuchyňu, v ktorej si každý nájde kombináciu jedál podľa svojej chute. Šéfkuchár Martin Latiak zostavuje jedálny lístok veľmi precízne, v ktorom sú jedlá skombinované tak, aby sa dokonale dopĺňali. V gastronómii pracuje viac ako 17 rokov a mal možnosť načerpať skúsenosti v tých najlepších reštauráciách, ktoré mu rozšírili obzor v domácej i medzinárodnej kuchyni.
„Mojou vášňou je kombinovanie tradičnej chuti spolu s modernou, čím sa vytvorí jedinečná symbióza. Som presvedčený, že dobré jedlo v peknom prostredí je pôžitkom pre všetky zmysly. Toto všetko nájdete v Lamas Restaurant.“
„Potešíme sa pozitívnym informáciám od hostí, ktorí najlepšie ohodnotia našu prácu…. a kritika, tá nás po analýze posúva vpred,“ v závere stretnutia dodal majiteľ reštaurácie Marián Haruštiak.
Veríme, že nie sme naposledy v tejto jedinečnej reštaurácii, v ktorej sme sa tak dobre cítili.
Reštaurácia je otvorená od pondelka do soboty v čase od 11:00 – 23:00 a v nedeľu od 11:00 – 22:00.
Bližšie info nájdete na http://lamasrestaurant.sk/ alebo telefonicky 004212/4552 9758
Foto č. 3 – Marián Haruštiak, majiteľ reštaurácie Lamas Restaurant
Foto č. 4 – Martin Latiak, šéfkuchár reštaurácie Lamas Restaurant
(Zdroj: Valéria Nagyová, Foto: Archív majiteľa a Valéria Nagyová)
Ano, varia tam naozaj skvele, velmi som si tam pochutil.