Zužitkujte bohatú úrodu a premeňte ovocie na lásku v skle
BRATISLAVA/ADMIN – Ovocné pokušenie môže mať mnoho podôb, a to najmä v období zberu sladkého ovocia. V letných mesiacoch sa naše záhrady premenia na hotový raj a vy sa môžete tešiť na zber zrelých jahôd, višní, marhúľ, broskýň, malín, černíc, egrešov, ríbezlí či čučoriedok. Ako však zužitkovať túto bohatú úrodu?
Leto je ideálnym obdobím na prípravu rôznych druhov sladkých džemov, marmelád, želé, čatní, sirupov či zaváranín. Na to, aby sa aj vo vašej špajze objavilo pár pohárov ovocného pokladu, si stačí nájsť originálny recept a siahnuť po užitočných želírovacích prípravkoch Dr. Oetker, s ktorými rýchlo a jednoducho premeníte ovocie na neodolateľnú lásku v skle.
Všestranná a nenahraditeľná pomôcka nielen na želírovanie
Kyselina citrónová je prirodzenou zložkou mnohých druhov ovocia a zeleniny. Najväčšie množstvo kyseliny citrónovej môžeme nájsť v citrusoch, predovšetkým v citrónoch a limetkách.
Kyselina citrónová Dr. Oetker je ekologickým a všestranným pomocníkom nielen v domácnosti, ale aj počas letnej sezóny, kedy má nenahraditeľnú úlohu pri príprave domácich sirupov, džemov, marmelád či želé.
Skvelo podporuje želírovací proces, vďaka čomu budú mať vaše džemy ideálnu konzistenciu. Jemné kryštály a sypké zloženie bez hrudiek zas zabezpečuje jej rovnomerné rozpúšťanie. Kyselina citrónová vytvára v džemoch kyslé prostredie, v ktorom sa aktivujú enzýmy pektíny a zaistia tak rýchlejšie tuhnutie a ideálnu konzistenciu vášho džemu či želé.
Medzi ďalšie cenené výhody Kyseliny citrónovej patrí jej antioxidačný účinok, vďaka ktorému si váš džem, sirup či kompót zachovajú krásnu farbu. Rovnako sa stane vaším verným spoločníkom pri dochucovaní sviežich nápojov či zálievok na kompóty alebo obľúbené letné šaláty. Okrem toho dokáže nahradiť ocot pri konzervovaní zeleniny, čo ocenia najmä spotrebitelia s citlivejším trávením. V neposlednom rade je ideálna na ekologické odstraňovanie vodného kameňa z varných kanvíc či pračiek. Môžete si tak z nej jednoducho vyrobiť vlastné a ekologické pracie alebo čistiace prípravky bez nepríjemného octového zápachu.
Presvedčte sa o všestrannosti Kyseliny citrónovej Dr. Oetker a využívajte jej skvelé účinky počas celého roka! Spotrebiteľov, ktorí preferujú praktické jednorazové balenie, poteší balenie po 20 g Dr. Oetker Kyselina citrónová a pre MAXImálne využitie je tu Dr. Oetker Kyselina citrónová MAXI v 80 g balení s praktickým „zip-lock“ uzáverom pre opätovné uzatváranie obalu a jednoduché skladovanie.
Kyselina citrónová Dr. Oetker je VEGAN výrobok s medzinárodnou ochrannou známkou V-Label.
Želírujte podľa vlastnej chuti
Ak túžite po ovocných dobrotách podľa vlastnej chuti s ovocným podielom 64 % až 73 %, siahnite po Pektíne Dr. Oetker, ktorý je moderným želírovacím prípravkom na zaváranie džemov, marmelád či čatní. Tento šikovný pomocník je 100 % rastlinného pôvodu s obsahom citrusových pektínov, ktoré sa postarajú o správnu konzistenciu, lahodnú chuť a krásnu farbu všetkých druhov domácich zaváranín. Navyše vďaka rýchlej príprave si ovocie zachová aj množstvo vitamínov. Jeden balíček vystačí na spracovanie 2 kg ovocia, ku ktorému sa pridáva 700 g až 1 kg cukru v závislosti od zrelosti ovocia či od preferovaného obsahu cukru v pripravovanom džeme. Pektín neobsahuje žiadne konzervačné látky ani palmový tuk. Vďaka nemu bude želírovanie nielen jednoduché, ale aj rýchle. Pripravte si „lásku v skle“ podľa vlastnej chuti a majte odvahu premýšľať kreatívne, pretože Pektín môžete kombinovať s repným i trstinovým cukrom. Neváhajte a želírujte!
Pektín Dr. Oetker je VEGAN výrobok s medzinárodnou ochrannou známkou V-Label.
Poctivé domáce sirupy na horúce letné dni
Čo vám lepšie pripomenie chuť leta ako chutný, domáci, ovocný sirup? No predsa vlastnoručne zavarený sirup, ktorý si jednoducho vyrobíte sami s pomocou výrobku Sirupfix Dr. Oetker. Prípravok ocení každý, kto počas leta rád siahne po originálnej limonáde s domácim sirupom. Umožní vám experimentovať a objavovať nové chute bez obáv z neúspechu. Či už radi siahnete po sirupe z ovocia, kvetov, byliniek, alebo zázvoru, Sirupfix vám zaručí hladkú a tekutú konzistenciu. Ďalšou výhodou je výber druhu cukru, ktorý je iba na vás. Aké jednoduché, však? Skvelé domáce sirupy môžu osviežiť vaše horúce letné dni! Prípravu zvládne naozaj každý. Staňte sa aj vy expertom na záváranie domácich sirupov pomocou Sirupfixu Dr. Oetker!
Praktický pomocníci na prípravu lahodných džemov, marmelád a želé
Klasickým marmeládam, džemom a želé neodolá takmer nikto! Vďaka Gelfixu Klasik 1:1 vyčarujete aj z kyslejšieho a menej zrelého ovocia sladkú pochúťku. Ak chcete spotrebovať menej cukru a zachovať prirodzenú chuť ovocia, mali by ste siahnuť po výrobku Gelfix Extra 2:1, ktorý odporúčame používať na prípravu džemov so stredne sladkým alebo stredne zrelým ovocím. Dr. Oetker nezabúda ani na tých, ktorí šetria cukrom i kalóriami a ponúka im Gelfix Super 3:1, ktorý maximálne zachováva chuť ovocia. Využijete ho napríklad pri zaváraní zrelého a veľmi sladkého ovocia.
Máte radi jednoduchosť? Ak áno, kompletná receptúra výrobku Želírovací cukor Extra 2:1 vás presvedčí o tom, že na prípravu skvelého džemu stačí k želírovaciemu cukru pridať len ovocie. Tento výrobok od Dr. Oetker je vhodný na prípravu marmelád, džemov a želé zo stredne sladkého alebo stredne zrelého ovocia. Ak sa s kalóriami nepriatelíte, skúste Želírovací cukor Super 3:1, ktorý zachováva výraznú chuť ovocia a používa sa pri výrobe džemu s veľmi sladkými alebo veľmi zrelými plodmi ovocia.
Želírovanie s menej kalóriami
V širokom sortimente prípravkov na želírovanie Dr. Oetker nájdete aj Želírovací cukor s glykozidmi steviolu 3:1, ktorý obsahuje výťažky z rastliny stévia.
Džem pripravený s týmto želírovacím cukrom obsahuje o 38 % menej kalórií ako džem klasický (pripravený s ovocím a cukrom v pomere 1:1), má lahodnú chuť a zavarenie džemu vám s ním nepotrvá dlhšie ako 5 minút.
Jedinečná pomôcka na konzervovanie ovocia i zeleniny účinne ochraňuje ovocie a zeleninu pred plesňami a kvasinkami. Jedno balenie vystačí na 5 kg ovocia vrátane nálevu alebo 3,5 kg zeleniny a 1,5 l sladkokyslého nálevu alebo 5 l ovocného sirupu či ovocnej šťavy.
Ďalšie užitočné rady a inšpirácie k želírovaniu nájdete na www.oetker.sk.
(Zdroj: Anita Murinčaková, DIVINO; Pripravila red.)
Zanechajte nám Váš dotaz