Pycova kniha – MOJE JEDLO

Admin, 25.10.2012 - Martin Pyco Rausch, známy predovšetkým ako moderátor a hudobný dramaturg, patrí k vášnivým kulinárom. Vyštudoval Hotelovú akadémiu a napriek tomu, že jeho profesionálny život sa uberal iným smerom, nikdy variť neprestal. V rokoch

2000-2003 rozbiehal televíznu kariéru moderovaním kulinárskej šou “MENU” na obrazovkách STV a až potom sa  s Adelou Banášovou objavil v Slovensko Hľadá Superstar. Teraz vydáva knihu plnú vlastných bezmäsitých receptov, obohatenú o tradičné jedlá medzinárodnej kuchyne. 
Všetky jedlá sám uvaril, fotografoval a osobne komentuje vo svojej debutovej publikácii „MOJE JEDLO“.

Autor o svojej knihe uviedol: “Cieľom tejto knihy nie je objavovať nové trendy, kázať, učiť ani kopírovať už existujúce publikácie. Je to zbierka osobných a osvojených  tradičných receptov z medzinárodnej kuchyne, ktorá snáď bude dobrým návodom pre tých ktorí varia z povinnosti, bez vášne alebo pre  ľudí, ktorí doposiaľ nikdy nevarili ale chcú začať. Pokiaľ nájdu  nové inšpirácie aj tí skúsenejší a zdatnejší, bude mi cťou ak niektoré  nápady zakotvia aj v ich domácnostiach.
Kuchyňu  som vždy považoval za posvätnú alchymickú miestnosť kde vznikajú zázraky, obvzlášť ak sledujete niekoho tak zručného, ako je mama. Veľa som sa naučil aj počas štúdia na Hotelovej akadémii v Bratislave a napriek tomu, že môj profesionálny život sa uberal iným smerom, nikdy som variť neprestal, práve naopak. V roku 1994 som navždy z jedálnička vylúčil bravčové, hovädzie mäso aj hydinu a to ma donútilo hľadať, spoznávať a tvoriť ďalšie recepty. Nikoho som nikdy nepresviedčal, že vegetariánska strava je tá správna, odpoveď nenájdete ani v mojej  knihe. Odpovie vám vlastné telo a osobný lekár.
Inšpiráciou a nedokončeným predchodom tejto knihy bol vianočný darček, zbierka desiatich najobľúbenejších receptov, ktoré som chcel zviazať a obdariť nimi svojich priateľov. Keď som si uvedomil že fotografovanie, písanie a varenie vyžadujú viac času než som čakal, výroby vianočného darčeka som sa nakoniec vzdal a rozhodol som sa ho urobiť odznova.  Pre všetkých.
Pol roka som nakupoval, varil, experimentoval, fotografoval, ochutnával a písal. Výsledok je teda autentickým zážitkom mojej vlastnej kuchyne, servírovaný, aranžovaný v domácom prostredí, komentovaný a zachytený tak ako som to najlepšie vedel. Kniha vznikla doslova “na kolene”, a aj preto sa chcem s vami podeliť o niečo čo som vlastnoručne uvaril  a zjedol.  Či sa to dá aj čítať, nechám na vás. Dobrú chuť!”

Kniha “MOJE JEDLO” obsahuje takmer 80 receptov, každé jedlo je doplnené plnostránkovou   fotografiou a v závere obsahuje aj index použitých surovín, praktický doplnok pre tých ktorí varia len z toho, čo práve majú doma.

Zbierka receptov má aj charitatívny rozmer. Sumou 0,50 EUR z každého predaného výtlačku autor  finančne podporí Občianske združenie F84 (Združenie rodín s autistickým členom Slovenska) a Občianske združenie MAČKYSOS (pomáhajúce opusteným, zraneným a nechceným mačkám) ktorého je Pyco čestným členom.

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*