Zimný festival jedla aj v Au Café

Bratislava, Admin – Šéfkuchári TOP slovenských reštaurácií, ktoré získali najvyššie hodnotenie v bedekri Gurmán na Slovensku 2014, ponúkajú návštevníkom tretieho ročníka Zimného festivalu jedla od 14. januára do 17. februára  jedlá v kategóriách:

♥ Naše ikonické jedlo
♥ Chute regiónov
♥ Recepty našich mám

AuCafe  kuchari IMG_1845

V ponuke Zimného festivalu jedla nájdete aj reštauráciu Au Café, ktorá je situovaná v tichom prostredí petržalského parku na dunajskom nábreží v Bratislave.  V zimnej záhrade si počas jesenných a zimných mesiacov môžete vychutnať romantickú atmosféru s výhľadom na dunajské nábrežie, Bratislavský hrad a historickú Bratislavu. Zážitok z exkluzivity však nie je iba v nádhernom výhľade, ale predovšetkým v skvelej kuchyni, ktorú poznajú bratislavskí gurmáni.

Aucafe IMG_1132   AuCafe0923-25

Daniel Hrivňák, výkonný šéfkuchár v Au Café (na fotke zľava) je členom Gourmet Klubu a od roku 2005 držiteľom osvedčenia Diner Amical – Confrerie de la chaine des Rotisseurs. Každoročne sa zúčastňuje na live show SLOVAK FOOD FESTIVAL. Je víťazom súťaže Incheba Gastro cup 2011, držiteľom zlatej medajle Incheba Gastro Cup 2012, držiteľom bronzu Tatranský kuchár 2012 a mnohých iných ocenení. Je absolventom kurzov Barry Callebaut 2011 v Poľsku, Barry Callebaut 2012 v Belgicku a Molecular Base v Prahe 2013.

Mário Žužič je šéfkuchárom kuchyne (na fotke sprava) v reštaurácii Au Café. Ako uviedol: „ponúkané cestoviny v trojchodovom menu sú vyrábané čerstvé priamo u nás v reštaurácii, čiže domáce a takisto chlebík si pečieme sami.“

AuCafe  IMG_1848

Manazer AuCafe IMG_1849

„Pre manažérov podnikov tu je príležitosť na rokovania pri kvalitnom jedle a dobrom víne. Orientujeme sa predovšetkým na modernú taliansku kuchyňu-domáce čerstvé cestoviny, vychýrené rizotá, čerstvé grilované mäsá a ryby. V letnej sezóne grilujeme priamo na terase pred zrakmi hostí na vynovenom lávovom grile aj s možnosťou zaúdenia,“ povedal nám počas obeda Richard Ďurica, manažér Au Café.

„História nášho podniku siaha ešte do roku 1827, kedy otvorili novú kaviareň na pravom brehu Dunaja s názvom Au Café. O 70 rokov neskôr Karl von Palugyay pozdvihuje Au Café na úroveň honosnejšej reštaurácie. Keď mala kaviareň spolu s reštauráciou 100 rokov, konali sa tu veľkolepé oslavy. No neskôr čas urobil svoje – dlhodobý úpadok objektu musela zavŕšiť asanácia v roku 1960. Tento rok bude už 12 rokov, čo bola opäť Au Café slávnostne otvorená,“ prezradil nám manažér.

AuCafe casnicka

Vo festivalovej ponuke má Au Café
1.
Chute regiónov
Involtini di anatra – Rolovaná kačica so zemiakovými gnocci so smotanovou omáčkou z gaštanov a panchetti

AuCafe  Kacica IMG_1840  AuCafe  IMG_1839
2.
Naše ikonické jedlo
Agnolotti con burro – Ručne vyrábané Agnolotti plnene špenátom a ricottou na maslovo šalviovej omáčke

AuCafe IMG_1835   AuCafe IMG_1833
3.
Recepty našich mám
Monte bianco – Pyré z jedlých gaštanov so šľahačkou a hoblinami čokolády callebaut

AuCafe Gastanove pyre IMG_1846  AuCafe  predjedlo IMG_1834

Zážitok z degustácie festivalovej ponuky
Prostredie reštaurácie,  profesionalita personálu / rýchla a príjemná obsluha a samotné festivalové menu bolo výborné. Redakcia vrelo odporúča – oplatí sa využiť túto gastronomickú ponuku Zimného festivalu jedla v Au Café.

(Foto č.3 a č.4 – archív Au Café, Text a ostatné foto: Valéria Nagyová)

1 Komentár Zimný festival jedla aj v Au Café

  1. Hmm, nikdy som u Vás nebol, ale zamiloval som sa do vás, už len na základe obrázkov a prečítaného. Musím si niekedy prísť k vám zapapkať 🙂

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*