Ochutnajte Slovensko počas Zimného festivalu jedla

Bratislava, Admin – Organizátori populárneho letného Gurmán festu v Bratislave a Košiciach, Pre gurmánov a Gurmán – club s. r. o., na milovníkov dobrého jedla nezabúdajú ani počas tohtoročnej zimy. Do štvrtého ročníka Zimného festivalu jedla sa zapojí najmenej 43 reštaurácií z celého Slovenska.

Zimny festival jedla IMG_1691

Zimný festival jedla od 14. 1. do 17. 2. 2016 ponúka to najlepšie z kulinárskeho umenia v najprestížnejších reštauráciách z rôznych kútov Slovenska špeciálne navrhnuté a pripravené na túto udalosť. Pôjde o TOP reštaurácie, ktoré sú zaradené do sprievodcu slovenskej gastronómie Gurmán na Slovensku. Gurmáni majú možnosť zakúpiť si degustačné kupóny a darčekové poukazy v predpredaji už od 1. decembra 2015, čo znamená, že ich môžu využiť aj ako Vianočné darčeky pre svojich blízkych.

„Tento rok máme viac reštaurácií, podporili sme obľúbené gurman víkendy a gurmán busy, ktoré zavezú gurmánov do troch reštaurácií, kde ochutnajú šesť jedál. Tohtoročnou novinkou je priama platba na stránkach Zimného festivalu jedla, vďaka ktorej môžu gurmáni platiť priamo cez platobnú bránu 24-pay a nemusia tak čakať kým prebehne bankový prevod,“ predstavuje novinky riaditeľ festivalu Radoslav Nackin.
Od 14. januára budú gurmáni po celom Slovensku ochutnávať chute jednotlivých regiónov, ikonické jedlo konkrétnej reštaurácie či recepty našich mám. Svoje kulinárske umenie predvedú tí najznámejší šéfkuchári.

Zimny festival jedla IMG_1835Jedným z cieľov Zimného festivalu jedla je podpora regionálneho rozvoja a turistiky. Gastronómia je pre turistu zaujímavou pridanou hodnotou pri cestovaní a spoznávaní Slovenska. „Slovenská agentúra pre cestovný ruch vidí v podpore Zimného festivalu jedla spôsob, ako pritiahnuť pozornosť na tradičnú slovenskú kuchyňu a ponuku jedinečných slovenských vín. Gastronomické podujatie Zimný festival jedla je akcia, ktorá vyzdvihne špeciality slovenskej gastronómie a podčiarkne rôznorodosť slovenského cestovného ruchu. Je potešiteľné, že do tohtoročného Zimného festivalu jedla sa zapojili reštaurácie z celého Slovenska, čo zvyšuje úroveň a atraktivitu podujatia.,“ hovorí Marta Kučerová, riaditeľka SACR.
Ďalšie informácie nájdete na www.zimnyfestivaljedla.sk

(Zdroj: Gurman na Slovensku, Advantage, Pripravila: Valéria Nagyová)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*