METRO pohostilo takmer pol tisícky gurmánov

Admin, 18.06.2012 - Tretí júnový víkend bol pre Bratislavčanov sviatkom dobrého jedla, pitia a kulinárskeho umenia. Štvrtý ročník prestížneho Gurmán Festu totiž Medickú záhradu opäť premenil na arénu kuchárov, someliérov

a v neposlednom rade množstva degustátorov z radov návštevníkov. Stan veľkoobchodu METRO Cash & Carry patril vďaka atraktívnemu menu s nádychom exotiky k najnavštevovanejším a vybraní šťastlivci sa degustované dobroty dokonca naučili aj vlastnoručne pripraviť.

Čerstvý kalamárový kokteil, krehký hovädzí špíz s mangovo-ananasovým chutney a ryžou a ako sladká bodka osviežujúci jahodový smoothie. Tieto špeciality pripravovali počas troch dní priamo pred očami návštevníkov šéfkuchári METRO Petr Stádník, Jitka Ulihrachová, Juraj Struhár a Vlado Morochovič, ktorí sa museli poriadne obracať, aby stíhali dopyt po výnimočnom degustačnom menu uspokojiť.
Návštevníci bratislavského Gurmán Festu však v stánku METRO nenašli iba lahodné a neobvyklé chute, ale aj možnosť naučiť sa tri atraktívne pokrmy sami pripraviť. V rámci METRO Kulinárskej akadémie sa šéfkuchári METRO počas troch festivalových dní venovali až štyridsiatke návštevníkov, ktorí si prípravu degustovaných dobrôt mohli vyskúšať na vlastnej koži.
„Kulinárska akadémia bola skvelým zážitkom pre nás a dúfam, že aj pre jej účastníkov. Vždy ma poteší, keď môžem ľuďom sprostredkovať menej obvyklé a pre niekoho snáď nové chute a dostať tak kúsok modernej gastronómie bližšie k nim, “ hovorí Petr Stádník a jedným dychom dodáva, že za svoj veľký úspech škola varenia bezpochyby vďačí aj vydarenej skladbe pripravovaného menu. Dokazuje to aj takmer 500 porcií, ktoré pri stánku METRO počas Gurmán Festu putovali spod šikovných rúk šéfkuchárov priamo do žalúdkov hladných návštevníkov.
(eš)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*