Dni nórskych špecialít v hoteli Radisson Blu Carlton

Admin, 05. 11. 2013 – Hotel Radisson Blu Carlton, v spolupráci s nórskou ambasádou a Norwegian Seafood Council pripravili Dni nórskych špecialít v Bratislave. V ponuke je špeciálne menu zostavené z nórskych morských rýb. Príďte si pochutiť

na nórskom lososovi a ďalších dobrotách.

Nórsko je krajina, ktorá sa pýši množstvom prírodných krás. Nájdete tu dych vyrážajúce fjordy, zalesnené hory a kryštálovo čistú vodu. Práve preto má Nórsko unikátne morské špeciality!

Jostein Medhus2

„Chceli by sme ľuďom predstaviť to najlepšie z nórskych plodov mora. Dúfame, že aj takýmto spôsobom sa zvýši povedomie o zdravých a chutných darov mora“ povedal Robert Holan, riaditeľ hotela Radisson Blu Carlton. V spolupráci hotela a organizácie Norwegian Seafood Council vzniklo špeciálne menu, ktoré vytvoril Jostein Medhus, manažér Nórskeho kulinárskeho tímu. Pri jeho tvorbe kládol dôraz na vynikajúceho lososa, ktorého Nóri považujú za súčasť národného kultúrneho dedičstva.

Salmon

Menu ponúkne aj ďalšie čerstvé ryby ako tresku, krevety či makrelu. Ak sa rozhodnete vyskúšať niečo tradičné nórske, ochutnajte nórskeho lososa marinovaného v Aquavite – škandinávskom alkohole. „Mojím favoritom z menu je nórsky losos so slanou kôrkou a maslovou omáčkou. Je to jednoduché a krásne jedlo s čistou chuťou mora,“ odporučil Robert Holan. Sladkou bodkou na záver môže byť jablkovo-krémový dezert, ktorý je pre Nórsko typický.

Jostein Medhus

Príďte ochutnať morské špeciality priamo z Nórska v reštaurácii Savoy hotela Radisson Blu Carlton v Bratislave. Špeciálne menu sa podáva do 14. novembra 2013.

(Petra Konáriková)

Zanechajte nám Váš dotaz

Vaša emailová adresa nebude publikovaná


*